Megállapodás

2024.07.11. 18:42

Javulhat az utak és a járdák állapota

Vállalkozási keretszerződést írt alá csütörtökön délután Berlinger Attila és Hámori Szabolcs.

Szeri Árpád

A vármegye székhelyének polgármestere, illetve a sióagárdi székhelyű HGT Invest Kft. ügyvezetője az útüzemeltetési, útfenntartási és útépítési munkák tárgyában létrejött  megállapodást látta el kézjegyével. Az esemény a polgármesteri hivatal tárgyaló termében zajlott le, ezt követően a felek tájékoztatták a sajtó képviselőit a felmerülő kérdésekről.  

utak,
Gyurkovics János alpolgásmester (balra), Hámori Szabolcs, Berlinger Attila és Zsikó-Gál Klaudia jegyző a keretszerződés aláírásakor. Fotó: Makovics Kornél

Árkok és utak karbantartása, tisztítása lesz a cég feladata

A keretszerződés ismérveiről, tartalmáról Hámori Szabolcs elmondta, hogy alapvetően árkok, utak karbantartása, tisztítása, csapadékvíz elvezetése lesz a cég feladata. A megállapodás az aláírás pillanatától érvényes és huszonnégy hónap időtartamra szól. A munkákat a város a közeljövőben, szükség szerint, egyeztetett módon rendeli meg a kivitelezőtől.  Kérdésünkre azt is közölte, hogy feladatuk kiterjedhet az utakon lévő kátyuk eltüntetésére is, amennyiben erre ugyancsak megrendelés érkezik a várostól.

A cég kellő tapasztalattal, gyakorlattal és szakmai háttérrel rendelkezik a megjelölt munkákat tekintve. Oroszlánrésze volt például Szekszárdon a Zöld város kialakítása című program megvalósításában, határidős végrehajtásában. A kft. jelen megbízatást azért kapta, mert indult a Szekszárd városa által kiírt, vonatkozó közbeszerzésen, melyen a legkedvezőbb ajánlatot tette.

Berlinger Attila mindehhez hozzátette, hogy a következő két évben a vállalkozás a négyszáz millió forintos keretszerződés adta lehetőségek figyelembe vételével fogja végeznie tevékenységét.  A kedvező előzmények ismeretében úgy látta, hogy jó együttműködéssel a városban jelentősen javulhat az utak, járdák és egyéb közekedési felületek állapota.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában