Könnyed kikapcsolódás

2024.08.25. 15:40

A szórakozás mellett a munkát is elismerték (galériával)

Mint minden évben, idén is kötetlen családi napot szervezett a Tolna Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, ezúttal Iregszemcsén. Az egész napos programon több díjat is átadtak, azoknak az önkénteseknek, akik kiemelkedően végzik szolgálatukat.

Bencze Péter

A legszerencsésebbek rendőrségi helikopterrel is utazhattak, ez volt ugyanis az egyik tombola nyeremény. De főzőverseny, zene, légpuskalövészet, sörivóverseny és polgárőr kvíz is várta a polgárőröket, családjukat és barátaikat szombaton.

A szórakozás mellett a munkát is elismerték
A szórakozás mellett a munkát is elismerték
Fotó: Kiss Albert

Tolna vármegyében kiemelkedő a polgárőrség tevékenysége

Váradi Balázs, a Tolna Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke arról beszélt, fontos, hogy azok az emberek, akik az év valamennyi napján önként, a szabadidejüket feláldozva vállalnak szolgálatot mások biztonsága érdekében, kikapcsolódhassanak egy-egy közös program során. Az elnök arról is beszélt portálunknak, hogy Tolna vármegyében jelenleg több, mint hatvan polgárőr egyesület működik, a tevékenységük pedig rendkívül szerteágazó: a rendőrség munkáját segítik, rendezvényeket biztosítanak, sőt, önálló lovas szolgálatot is ellátnak.

Van, akinek a családot jelenti a polgárőrség

Mezei Zsolt, a Sióagárdi Polgárőr Egyesület tagja ezúttal a vármegyei elnöktől vehette át elnöki elismerést. A fiatal önkéntes „civilben” a magyar honvédségben szolgál, ennél is érdekesebb viszont az, hogy élete párját is a polgárőrségnek köszönhetően találta meg. Náluk családi kötelesség a közrend fenntartása: Sztronga Bettina – Zsolt párja – a szekszárdi járás koordinátora. 

Mindketten szívügyüknek érzik, hogy példát mutassanak az élet valamennyi területén, és különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ezt az életszemléletet minél több fiatalnak átadják. Zsolt a mostani elismerés kapcsán azt mondta, köszöni szépen mindenkinek, aki érdemesnek találta őt arra, és támogatja önként vállalt munkáját.

Kakasd Községért kitüntető címet pedig Dunai Vince vehetett át Schellné Simcsik Orsolya polgármestertől.

Elismerték a legkiválóbbakat

A 22. vármegyei polgárőrnap részeként számos elismerést átadtak a szervezők:

Széles János elnöki tanácsadónak, előző vármegyei elnöknek az elmúlt évtizedekben végzett munkájáért aranygyűrűt adtak át. 

Vesztergombi Éva és Farkas Bálint, a Várdombi polgárőr Egyesület lovas tagozatának két tagja az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Lovas Tagozatának elismerésében részesült. A díjakat Dr. Radácsné Reszegi Rita,  az OPSZ Lovas Tagozatának elnöke adta át.

Dombóvár Város Önkormányzata – a díjat Pintér Szilárd polgármester adta át – Horváth János polgárőrt ismerte el. A díjazott 2018 óta vállal napról napra önként szolgálatot.

Szalai József, az Értényi Polgárőr Egyesület elnöke, valamint Kondor János polgárőr részére a település polgármestere, Gomanné Szabó Zsuzsanna polgármester adta át az elismerést.

Faddról Horváth Gábort részesítette elismerésben Bordács József, a település vezetője.

Felsőnyék Község Önkormányzata kitüntetésben részesítette Veres Jánosnét, a Felsőnyéki Polgárőr Egyesület elnökét, valamint Paska Márkot és Szabad Martint polgárőröket. A kitüntetéseket Debella László, polgármester adta át.

Balogh István, a Tamási Polgárőr Egyesület tagja Porga Ferenctől, a város polgármesterétől vett át díjat.

Elnöki elismerésben részesültek:

Szalai József, az Értényi Polgárőr Egyesület elnöke

Borbély Zoltán polgárőr, Teveli Polgárőr Egyesület

Csurkovits Zoltán polgárőr, Györkönyi Polgárőr Egyesület

Mezei Zsolt polgárőr, Sióagárdi Polgárőr Egyesület 

Szajkó József polgárőr, Bogyiszlói Polgárőr Egyesület

Pálinkás József polgárőr, Simontornyai Polgárőr Egyesület

Salamon Gáborné polgárőr, Dombóvári Polgárőr Egyesület 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában