Perseidák

2024.08.15. 09:34

Távcsöves bemutatót tartott a hullócsillagok éjszakáján

Hatházi Gergely, gyönki amatőr csillagász hétfőn ismét ismeretterjesztő távcsöves bemutatót tartott. Ezúttal a Sárszentlőrinci Csillagi dombtetőn, „éjszakai csillagtúrán" a Morzsa táborosoknak.

Teol.hu

Kisebb távú gyalogtúra után érkeztek meg  a gyerekek az óvónénikkel a Csillagi dombtetőre, Sárszentlőrinc határában. 

Távcsöves bemutatót tartott a hullócsillagok éjszakáján
Hatházi Gergely az érdeklődő gyerekekkel és felnőttekkel. Beküldött fotó

– Napnyugta után felszerelésemmel hűséges égi kísérőnket, a Holdat mutattam be az érdeklődő gyerekeknek, óvónőknek, résztvevőknek. Teljes sötétedésre várva meséltem a Holdról pár általános információt és a Perseidák meteorrajról. Míg fel nem kelt megfelelő magasságba a Szaturnusz, plédre lepihenve szabad szemmel kémlelve az eget „hullócsillagokat" várva telt az idő, és a Hold látványában tudtak gyönyörködni az érdeklődők a távcsövön keresztül. Este tíz óra magasságában már kellő magasságba emelkedett a Szaturnusz bolygó, amelynek látványa szintén lenyűgözte a Morzsa csoport gyerekeit, és a résztvevő felnőtteket – tudtuk meg Hatházi Gergelytől. 

– Jómagam is nagyon élveztem a kis rendezvényt, és köszönöm a gyerekek nevében is a felkeresést Gangel Márta  pedagógusnak, hogy felejthetetlen élményeket szereztünk a Sárszentlőrinci Morzsa táborozó gyerekeknek, és a velük kilátogató felnőtteknek. Megbeszéltük, hogy  továbbra is tartjuk majd a kapcsolatot Gangel Mártával, és már esett is pár szó a közeljövőben tartandó csillagászati ismeretterjesztő rendezvényekről. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában