Az elmúlt időszak eredményei

2 órája

A ciklus utolsó közgyűlését tartotta Tolna Vármegye Önkormányzata

A 2019-2024-es önkormányzati ciklus utolsó közgyűlési ülését tartotta meg Tolna Vármegye Önkormányzata.

Tóth Róbert

Tolna Vármegye Önkormányzata szeptember 20-i tanácskozása mindössze négy napirendi pontot érintett, s emellett Fehérvári Tamás, a vármegye 2014-től regnáló közgyűlési elnöke adott számvetést az elmúlt időszak eredményeiről. Mint fogalmazott: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program közel félszáz milliárdos összköltségű projektjei jól érzékelhető fejlődést eredményeztek szűkebb hazánkban. De nem csupán a fejlesztések, hanem a közösségekkel és értékeinkkel összefüggő munka is alátámasztja, hogy gyarapodásra képes és érdemes vidék a miénk. 

Fotó: Ótós Réka

A napirend nyitányaként beszámoló hangzott el a nemrégiben történtekről: szeptember 2-án az ünnepélyes vármegyenapon ismerték el a térséget gyarapítók munkásságát, életművét. Több mint félszáz támogatói döntés született, illetve konzorciumok mintegy kétszáz pályázati projekt megvalósítása érdekében, a vármegyei és a települési önkormányzatok között. Két és fél millió forintnyi minisztériumi támogatás segítette a szekszárdi, a tamási, a dombóvári és a bonyhádi kábítószerügyi egyeztető fórumok működését. További két és fél millió forint szolgálta az értéktári honlap megújulását a 2023-as Hungarikum pályázat keretében, amelyre idén is támogatói kérelmet terjesztettek be.

Fotó: Ótós Réka

Sor került a szokásos, negyedéves felülvizsgálatra a költségvetés tekintetében, valamint a szervezeti és működési szabályzat egyes rendelkezéseinek módosítására és pontosítására a magasabb szintű jogszabálynak való megfelelés okán. Végezetül a falu- és tanyagondnoki képzés előterjesztését tárgyalták, melyből kiderült, hogy a vármegyéből idén összesen kilenc fő vesz részt a programban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában