Forgó fesztivál

2024.09.17. 07:30

Az esőben is főztek a závodiak (galéria)

A rossz idő sem szegte kedvét a závodiaknak a hétvégén, teltházas rendezvénysátor fogadta a Forgó fesztivál fellépőit.

Farkas Eszter

A huszonegyedik alkalommal megrendezett Forgó fesztivál két napig tartott Závodon, amely idén is színes programkínálattal várta a látogatókat. A fesztivál első napján a helyi alkotók és kézművesek kerültek a középpontba, amelyet a szervezők szakmai napként hirdettek meg. László Attila polgármester kiemelte, hogy a péntek délutáni nyitórendezvény különösen gazdag volt: tizenegy helyi alkotó mutathatta be munkáit. A kiállításon festmények, hímzések, szőttesek kaptak helyet, de olyan egyedi kézműves termékekkel is találkozhattak a látogatók, mint gyertyák, lekvárok, pacskerok és csontékszerek.

Több évtizedes hagyománya van már a závodi Forgófesztiválnak
Több évtizedes hagyománya van már a závodi Forgó fesztiválnak
Fotó: Kiss Albert

A szombati nap reggelén főzőversennyel indult a program, ahol az esős idő sem szegte kedvét a résztvevőknek, tizenkilenc csapat mérte össze főzőtudományát. A verseny központi étele a pörkölt volt, de az egyik győztes csapat halászlével lepte meg a zsűrit, amely különösen nagy sikert aratott. A szervezők – a helyi önkormányzat és a Váradi Antal Értékmentő Egyesület – számos kulturális és szórakoztató programmal készültek. A fesztivál egyik fénypontja a helyi és környékbeli előadók fellépése volt, köztük a Kosnás család zenés produkciója, valamint a Kovács Gábor által előadott műsor.

A rendezvényen több néptánccsoport is bemutatkozott: a Gyönki Néptánccsoport, a Kränzlein Néptánc Egyesület és a Glück Auf Nagymányoki Egyesület is színpadra lépett, színesítve ezzel is a programot. A Szöcske Akrobatikus Rock and Roll Club dinamikus előadásával szintén nagy sikert aratott a közönség körében. Többek közt koncertet adtak a Hangszerelem stúdió alapítói – Häuszer Beáta és Schmidt Péter –, Szabó „Szabca” István, a Costa Colibri és a CS.Í.T. zenekar.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában