Fejlesztés

2024.09.04. 14:00

E-jegy rendszer a szekszárdi iskolákban: az első tapasztalatok jók

Szeptember 1-től a szekszárdi általános- és középiskolákban bevezették az új e-jegy rendszert, amely a papír alapú ebédjegyeket váltotta fel. Pekari Bernadett, a Garay János Általános Iskola igazgatója az első napok tapasztalatairól beszélt portálunknak, és pozitív visszajelzésekről számolt be. Az e-jegy rendszer használatát a gyerekek és a pedagógusok is hamar megtanulták.

Bencze Péter

Szeptember 1-jén a szekszárdi iskolákban új korszak kezdődött a diákétkeztetés terén: az eddigi papír alapú ebédjegyek helyét egy korszerű e-jegy rendszer vette át. Az önkormányzati étkeztető cég konyháján készített ételek elosztását mostantól vonalkódos azonosító kártyákkal végzik, amelyeket az általános iskolás diákok külön kártyával, míg a középiskolások diákigazolványukkal tudnak használni. Az új rendszer célja, hogy gördülékenyebbé és hatékonyabbá tegye a diákok étkezését, miközben lehetőséget biztosít speciális táplálkozási igényű menük rendelésére is.

A kicsiknek még a pedagógusok segítenek leolvasni az e-jegy rendszerhez kapott kártya vonalkódját. Az egész folyamat másodpercek alatt lezajlik.
A kicsiknek még a pedagógusok segítenek leolvasni az e-jegy rendszerhez kapott kártya vonalkódját. Az egész folyamat másodpercek alatt lezajlik.
Fotó: Denes Martonfai

Jól vizsgázott az e-jegy rendszer

Az innovatív megoldás bevezetése azonban nem csupán technológiai előrelépés, hanem a mindennapokban is könnyebbséget jelent a tanároknak és diákoknak egyaránt. Pekari Bernadett, a Szekszárdi Garay János Általános Iskola igazgatója szerint az alsó tagozatosoknál az új rendszer gyorsan beépült a napi rutinba. – Az alsósoknál a kártyás rendszer bevezetése zökkenőmentesen zajlott, a tanítók segítenek a diákoknak az ebédeltetés során, így a fiatalabbak is könnyen megszokták az új rendszert – mondta az intézményvezető.

A felső tagozatos diákok esetében szintén pozitívak az első visszajelzések. Az e-jegy rendszer egyszerűen kezelhető, és a diákok együttműködőek a használatában. 

– A felsősök már önállóan használják a kártyaolvasót, és a rendszer pontosan rögzíti, hogy melyik diák hány alkalommal étkezik, így mindenki megkapja a számára megfelelő menüt – tette hozzá Pekari Bernadett.

Kényelmesebb a szülőnek, egyszerűbb a gyereknek

A TITÁN-ETELKA modulnak köszönhetően a szülők online rendelhetik meg gyermekeik számára az ebédet, ami szintén megkönnyíti az étkeztetés szervezését. Az igazgató elmondása szerint a rendszer rugalmas és könnyen kezelhető, így a szülők és a konyhai személyzet is elégedett az új megoldással.

Az új e-jegy rendszer bevezetése tehát sikeresnek bizonyult, és bár még csak néhány nap telt el az iskolaév kezdete óta, máris láthatóak a pozitív eredmények.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában