Felnőtté válás

2 órája

A szalagtűző után ráfordulnak a célegyenesre

Szalagtűző volt pénteken este Szekszárdon. A Garay János Gimnázium kilencven diákja a felnőtté válás fontos állomásához érkezett.

Szepesi László

A Pécsi Tudományegyetem szekszárdi campusán tartott ünnepségen a szülők, hozzátartozók féltő örömmel, s nem kevés büszkeséggel nézték, amint a fiatalok, tegnap még csintalan gyerekek, most, mint ifjú hölgyek, férfiak bevonulnak. A Himnusz, az ünnepet meghitté tevő szavalat, az ének után Huszárik Imre igazgató köszöntötte az almamatertől hamarosan búcsúzó tizenkettedikeseket.

A szalagtűző után ráfordulnak a célegyenesre
A Garay gimnázium kilencven diákja a felnőtté válás útján fontos állomáshoz érkezett
(Fotó: Makovics Kornél)

Hamarosan eljön az a néhány nap, mondta, amikor megmérettetnek, hogy szellemben, tudásban miként gyarapodtak az elmúlt négy, öt, hat év alatt. A szalag, amelyet megkapnak, jelkép, az összetartozás jelképe, hogy éveken át együtt voltak, szerették, tisztelték egymást. Egyben jelzi azt is, hogy maturandusok lettek, célegyenesbe fordultak középiskolai tanulmányaik során. Most viszont, ahogy közeledik az érettségi, napról napra nő a tét, egyre keményebb munkát kell végezniük, hogy minél sikeresebben zárják a Garayban töltött éveket.

Az ünnepélyes aktus során az őket követők, a tizenegyedikesek tűzték fel a szalagot, először a három zászlótartó, Bajusz Panna, Vörös Panna és Asztalos Zétény ruhájára, majd a négy osztály diákjaiéra. Szalagot kaptak, jelezve, hogy a négy közös év pár hónap múlva véget ér, az osztályfőnökök is, Kovács Judit, Elblinger Ferencné, Bosnyák Eszter és Nagy László, majd a gimnázium mostani igazgatója, Huszárik Imre és a korábbi direktor, aki pár éve fogadta a most már maturandusokat, Heilmann Józsefné, valamint az igazgatóhelyettes, Rajos Judit és Toronyi Gyöngyi.

A szalagot kapott diákok ezután, mint az már hagyomány, szép tánccal koronázták meg az ünnepet, majd közös vacsora zárta a napot.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában