Roadshow

2024.09.14. 12:27

Szekszárdon is fontos szerepet kap az állatvédelem

A Pedagógus Roadshow Szekszárdra és Kaposvárra érkezik szeptember 20-án, hogy az oktatásban dolgozókhoz közelebb vigye az állatvédelem fontosságát. A programsorozatot az Igazságügyi Minisztérium szervezi, célja, hogy a pedagógusokat felkészítse az állatvédelmi ismeretek integrálására az oktatásba, így hozzájárulva a felelős állattartás szemléletének elterjesztéséhez a fiatalok körében.

Balogh Éva

Az esemény része az Állatvédelmi Témahétnek, ami szeptember 30. és október 13. között zajlik. A témahét tavaly több mint 250 ezer gyermeket ért el, idén a cél, hogy ezt a számot tovább növeljék. A Pedagógus Roadshow-n a témahéthez kapcsolódva módszertani eszközöket mutatnak a tanároknak, melyekkel hatékonyan tudják az állatvédelem elveit beépíteni a mindennapi oktatásba.

Cél az állatbarát, empatikus társadalom (fotó: Kovács Erika, forrás: veol.hu)

Dr. Koska Hedvig, az Állatvédelmi Témahét projektvezetője kiemelte: „A Pedagógus Roadshow célja, hogy közel hozzuk a pedagógusokhoz az állatvédelem fontosságát, és módszertani segítséget nyújtsunk nekik abban, hogy ezt hogyan alkalmazhatják a nevelési-oktatási munkájukban.”  

A projektvezető hozzátette, a roadshow kiemelt szerepe, hogy a gyermekek már fiatal korban megismerjék az állatvédelem alapelveit és a felelős állattartás fontosságát. – Célunk, hogy a pedagógusok olyan tudást kapjanak, amelyet be tudnak építeni a mindennapi oktatásba, így már fiatal korban elültethetjük a felelős állattartás és az empátia magvait – tette hozzá Koska Hedvig, aki többek között a szekszárdi közönségnek is előadást tart majd szeptember 20-án a PTE KPVK épületében. A rendezvénysorozat célja, hogy hosszú távon is hozzájáruljon egy állatbarát, empatikus társadalom kialakulásához.

A pedagógusok a regisztráció során megadhatják, hogy hány gyermek kapcsolódik be a programba, így folyamatosan követhető, hogy mennyi diákhoz jutnak el az állatvédelmi üzenetek. A tavalyi sikerek alapján a szervezők arra számítanak, hogy idén még több gyermeket érnek el tanáraikon keresztül.

A roadshow összesen 17 helyszínt érint az országban,  eddig összesen több mint 1200 pedagógus regisztrált.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában