Tragédia

2 órája

A szív megszakad: így búcsúzik fia Potápi Árpádtól

Potápi Árpád János halálát követően fia, Potápi András is megosztotta fájdalmát és emlékeit édesapjáról a közösségi médiában.

Farkas Eszter

Az államtitkár fia az érzelmes posztban kifejezte, mennyire hálás volt édesapjának, és hogy milyen mély kapcsolat kötötte őket össze. Üzenetét az Ismerős Arcok Nélküled című dalának részletével kezdte: „Drága Édesapám! Annyi mindent kéne még elmondanom, s ha nem teszem, talán már nem is lesz rá alkalom.” A dal sorai jól tükrözik a gyász és fájdalom érzését.

Szívszorító búcsút vett Potápi András édesapjától Fotó: Makovics Kornél

Posztjában Potápi András a következő szavakkal búcsúzott: Sok mindent tudnék írni, de azt hiszem, hogy kettőnk kapcsolatát úgy tudnám kifejezni, hogy: Köszönöm, hogy a legjobb Édesapa, és példakép voltál számomra. Ezúton szeretném megköszönni Mindenkinek az együttérző gondolatokat és szavakat, és köszönöm Bonyhád városnak, hogy az este folyamán mécseseket gyújtottak a Városháza előtt – írta.

A politikus hivatalos Facebook-oldalán eközben lecserélték a profilképet egy fekete-fehér fotóra, amelyen Potápi Árpád János székely népviseletben, lován ülve látható. Ez az ikonikus kép nemcsak a hagyományok iránti elkötelezettségét szimbolizálja, hanem szorosan kapcsolódik bukovinai székely örökségéhez, amelyet egész életében fontosnak tartott.

A poszt és a profilkép változása egyaránt kifejezi azt a mélységes tiszteletet, amelyet Potápi Árpád János iránt éreztek szerettei és közössége. A gyász pillanataiban ezek a gesztusok egy mélyen megbecsült vezető és családapa emlékét őrzik, akinek életműve és személyes példája sokak számára maradandó értéket jelentett.

A Miniszterelnökség saját halottjának tekinti Potápi Árpád Jánost.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában