Fájdalmas búcsú

2 órája

Mindig ott volt, ha szükség volt rá – pályatársai búcsúznak Potápi Árpád Jánostól

Tolna vármegye és az egész magyar nemzet gyászol. Váratlanul elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Mindazok, akik ismerték, tisztelték és szerették, fájdalmasan búcsúznak tőle – barátok, kollégák, és mindazon települések, akik felemeléséért fáradozott.

Balogh Éva

Potápi Árpád János a Dombóvár központú 2. számú választókerület országgyűlési képviselőjeként számos kistelepülés polgármesterének volt támasza. Kapospula, Döbrököz, Dalmand, Kaposszekcső – mind-mind olyan helyek, ahol közreműködésének kézzelfogható nyomai maradtak. Segítette, támogatta, és mindig ott volt, ha szükség volt rá. Nem csoda, hogy a települések vezetői is mély fájdalommal búcsúznak.

Potápi Árpád
Térségének telelpülésvezetői mindenben számíthattak Potápi Árpád Jánosra
Fotó: Makovics Kornel

Közösségek és barátok gyászolják Potápi Árpád Jánost

Badáczy-Csiba Zsuzsanna, Kaposszekcső polgármestere fájdalommal teli szavakkal búcsúzott Potápi Árpád Jánostól, aki mindig szívén viselte a település sorsát. „Utolsó szekcsői beszéded egyik képével búcsúzok… arra kérlek, hogy a Himnusz éneklésében ezentúl fentről segíts Szekcsőnek” – írta megható sorokkal. Az államtitkár emlékét Kaposszekcsőn is őrzik, nemcsak a közösség szívében, hanem minden Himnuszban, amit énekelnek.

Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója is mély szomorúsággal emlékezett meg róla. „Tudjuk, hogy el kell fogadnunk azt, amit nem lehet… Nem lehet családtagként, barátként, kollégaként, téged szerető és tisztelő emberként Bonyhádon és szerte a nagyvilágon.” Szavai tökéletesen tükrözik azt a szeretetet és tiszteletet, amely Potápi Árpád Jánost körülvette.

Farkas Edit, Döbrököz polgármestere szintén megrendülten fogalmazott: „Kegyelettel őrizzük emlékét, családja gyászában osztozunk. Árpád! Köszönjük a közös munkát, a sok segítséget. Isten veled!”

Stemler József, Kapospula polgármestere így emlékeztetett: „Képviselő úr áldozatos munkája, mindig segítő keze szakadatlanul támogatta településünket. Örökké hálás szívvel őrizzük meg emlékezetünkben!”

Potápi Árpád Jánost a Miniszterelnökség saját halottjának tekinti.  Az a szeretet és tisztelet, amelyet élete során kiérdemelt, halála után is tovább él azokban, akik ismerték és együtt dolgoztak vele. Tolna vármegye településein szervezett megemlékezésekkel, gyertyagyújtással osztoznak a közös gyászban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában