Bonyhád gyertyagyújtással emlékezik Potápi Árpád Jánosra (videó)

Potápi Árpád János halála mély megrendülést keltett az egész országban, ahogy természetesen szülővárosában Bonyhádon is, ahol néma gyertyagyújtással búcsúztak tőle.

Farkas Eszter

A város polgármestere, Filóné Ferencz Ibolya, valamint Vizin Balázs, Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének alelnöke, az államtitkár közeli barátai, közösen búcsúztak tőle a város hivatalos közösségi oldalán. Szavaikban kifejezték fájdalmukat és megrendülésüket: „Tudjuk, hogy el kell fogadnunk azt, amit nem lehet... Nem lehet családtagként, barátként, kollégaként, téged szerető és tisztelő emberként Bonyhádon és szerte a nagyvilágon.”

A város közössége számára Potápi Árpád János hiánya mérhetetlen űrt hagyott maga után, de emléke és szellemisége tovább él mindazok szívében, akik ismerték és szerették.
A város közössége számára Potápi Árpád János hiánya mérhetetlen űrt hagyott maga után, de emléke és szellemisége tovább él mindazok szívében, akik ismerték és szerették.
Fotó: Rónai Gábor

A megemlékezés első eseményére csütörtök este fél hétkor került sor a városháza előtti téren, ahol a város lakói közös, néma gyertyagyújtással rótták le tiszteletüket. Az eseményen több száz mécses égett, szimbolizálva a közösség mélységes tiszteletét és szeretetét, amelyet az egykori polgármesterük iránt éreztek. A helyszínen a csendes főhajtás mellett a fájdalom és a gyász légköre uralkodott.

Potápi Árpád János személyisége, munkája és közösségi szerepvállalása miatt sokak számára pótolhatatlan. Nemcsak a város, hanem az egész ország különböző közösségei is tisztelték és szerették. Pénteken, este fél hatkor a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége is gyertyagyújtással emlékezik meg róla a Székely Emlékparkban, Bonyhádon. Az esemény lehetőséget ad a székely közösség tagjainak, hogy kifejezzék hálájukat és megbecsülésüket az elhunyt iránt, akinek munkássága mély nyomot hagyott a helyi közéletben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában