Megemlékezés

2 órája

Az Aradi Vértanúk hőstetteire emlékezünk 175 év távlatából

Az Aradi vértanúkról Szekszárd városa méltó módon emlékezett meg a Babits Mihály Kulturális Központban október 6-án. Az eseményt szekszárdi önkormányzat, a Tolna Vármegyei Nemzetőr Egyesület, valamint a Honvéd Hagyományőrző Egyesület szervezte.

Farkas Eszter

A PTE IGY Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorló Óvoda diákjai a „Szabadság madara" című műsort adták elő (Fotó: Kiss Albert)

A megemlékezésen vasárnap délelőtt a PTE IGY Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorló Óvoda diákjai léptek fel. Előadásukban a „Szabadság madara" című műsort adták elő, amelyre Runyai Zsuzsanna, Valkainé Daczó Eszter és Lőrinczy Istvánné Györgyi készítette fel a gyerekeket 175. évforduló alkalmából.

Ezt követően Berlinger Attila, Szekszárd polgármestere, a PTE IGY Gyakorlóiskola diákjaival közösen elhelyezte a megemlékezés szalagját. A szertartás alatt felcsendült a „Hazám, hazám" című dal, amely még inkább megindította a résztvevőket.

Az ünnepség végén a résztvevők közösen énekelték el a Szózatot. Az esemény végén mindenki egyénileg helyezte el koszorúit és virágait az 1848-as emlékműnél, kifejezve hálájukat és tiszteletüket a szabadságharc hősei iránt.

Az ünnepségek folytatódnak: A délután folyamán Dombóváron 16 órakor tartanak megemlékezést az 1848/49-es emlékműnél, míg Pakson 17 órakor a paksi Kálvária temető emlékkeresztjénél róják le tiszteletüket a város lakói.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában