Közlekedés

2 órája

Hétfőtől Szekszárd autóbuszvonalain is váltható helyjegy

A Volánbusz Zrt. az augusztus ötödikétől bevezetett helyfoglalási rendszeréről tájékoztatta lapunkat, ismertetve, hogy több esetben kifejezetten ajánlott helyjegyet vásárolni. Több Szekszárdot érintő autóbuszvonalon is van lehetőség helyjegyváltásra.

Brunner Mónika

A Volánbusz helyfoglalási rendszerében az alábbi Szekszárdot érintő autóbuszvonalakon van lehetőség hegyjegyváltásra: a Budapest-Dunaújváros-Bölcske-Tolna-Szekszárd, a Budapest-Dunaújváros-Dunaföldvár-Paks-Szekszárd, a Budapest-Dunaújváros-Szekszárd-Mohács-Harkány, a Budapest-Dunaújváros-Szekszárd-Pécs-Siklós, a Budapest-Szekszárd-Bonyhád-Komló útvonalakon. 

Sokan örülnek a szekszárdi helyijáratos buszmenetrend átalakításának.
Szekszárd
Szekszárd, buszmegálló. A helyijáratok buszállomásaiban távolsági buszjáratok is megállnak. Érdemes utánajárni az utazási lehetőségeknek 
(Fotó: Mártonfai Dénes)

Nem kötelező helyjegyet venni

A Volánbusz tájékoztatása szerint a helyjegy megváltása nem kötelező, természetesen a Szekszárdot érintő autóbuszvonalakon sem. Számos utasuk díjmentesen veszi igénybe járataikat, ők menetjegy vásárlására sem kötelezettek, utazásukat nem regisztrálják. Emellett menetjegy, bérlet és helyjegy nemcsak a Volánbusz, hanem a Máv-Start értékesítési csatornáin is vásárolható. Az ország- és vármegyebérletek esetében azonban a felhasználás helye nem határozható meg, így utazási statisztikákat, utazásszámot nem tudtak rendelkezésünkre bocsátani.

Célszerű időben érkezni

A Volánbusz közleményében többek közt tájékoztatott arról, hogy a helyfoglalásban érintett autóbuszokon jellemzően csak ülve lehet utazni, a járatoknak csupán egy része szállíthat álló utasokat is. Ha valaki azt szeretné, hogy biztosan legyen ülőhelye, váltson helyjegyet a kiválasztott járatra. Fontos tudni, hogy ha a helyjeggyel rendelkező utasnak legalább tizenöt perccel a járat indulása előtt meg kell érkeznie a felszállóhelyre, mert ha legalább tíz perccel az autóbusz indulása előtt nem jelenik meg, a helyét elfoglalhatják más utasok. A férőhely hiánya miatt fel nem használt jegy visszaváltásához az érintett autóbuszjárat vagy állomás személyzetével igazoltatni kell a lemaradást a menetjegy hátoldalán vagy külön igazoláson. A járatokon két ülőhely biztosított vak, illetve gyengénlátó utasok számára, ezekre a helyekre a Volánbusz nem értékesít helyjegyet. További részletek, a helyjegyek megvásárlásának pontos útmutatásai itt olvashatók. 

Szekszárdon változik a helyijáratos buszmenetrend október hetedikétől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában