Örökös bajnok

2 órája

Decsi lovas nyerte a Nemzeti Vágtát

Megnyerte a Nemzeti Vágtát Decs község lovasa, Tóbiás Zsuzsa Galaxy nevű lovával.

Mauthner Ilona

Négy kiváló lovas és négy kiváló ló mérte össze tudását vasárnap délután öt órakor. Ekkor kezdődött a 17. Nemzeti Vágta döntője Szilvásváradon. Négy hölgy jutott be a legjobbak közé. Közülük a leggyorsabb Tóbiás Zsuzsa lett, aki megnyerte a Nemzeti Vágtát.

Megnyerte a nemzeti vágtát a decsi lovas, Tóbiás Zsuzsa, hatalmas ez a siker (Forrás: vágta.hu)

Megnyerte a Nemzeti Vágtát a decsi lovas

Nem volt külön női és férfi verseny, így csupán a véletlen vagy a jó felkészülés az oka annak, hogy négy hölgy jutott be a Nemzeti Vágta döntőjébe. Bácskossuthfalva, Tahitótfalu, Ácsteszér és Decs, négy település lovasai és négy kiváló ló versenyzett egymással.

A decsi lovasnak nagy esélye volt a győzelemre, hiszen lova, Galaxy tavaly is megnyerte a Nemzeti Vágtát, igaz akkor Kecskemétet képviselve, azt megelőző évben pedig szintén Decset. Galaxy immár háromszoros bajnok lett, így az Örökös bajnoki címet is kiérdemelte.

A verseny után Tóbiás Zsuzsának, és a háromszoros vágta győztes lovának, Galaxynak szólt vasárnak a magyar himnusz.

Tóbiás Zsuzsa elmondta, bízott a győzelemben. Évekkel ezelőtt, 2008-ban édesanyja is részt vett a Nemzeti Vágtán, már akkor elhatározta, hogy ő is megpróbálkozik majd a versennyel.

„Szilvásvárad fantasztikusan vizsgázott a Nemzeti Vágta helyszíneként. Végig telt ház volt, a hangulat a tetőfokára hágott, a közönség együtt élt a versennyel és a lovakkal a kissé hűvös, vasárnap pedig esős idő ellenére” – fogalmazott Lázár Vilmos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában