40 év – Együtt a zenében

1 órája

Jubileumi koncertet adott a művész házaspár (videó)

Jubileumi koncert avatott módon előadott műveinek tapsolt a hét elején Szekszárdon a Művészetek Háza közönsége. A 40 év – Együtt a zenében című, hangszerbemutatóval egybekötött rendezvényt a Budapesti Hegedű-Hárfa Duó tette emlékezetessé virtuóz játékával.

Szeri Árpád

A Kocsis Andrea hárfaművész és Földesi Lajos hegedűművész lépett fel Szekszárdon (Fotó: M. D.)

A Kocsis Andrea hárfaművész és Földesi Lajos hegedűművész alkotta páros a Zene Világnapja alkalmából lépett fel a helyszínen. A művész vendégeket és a székeken helyet foglaló résztvevőket Berlinger Attila, Szekszárd polgármestere köszöntötte. 

A címben szereplő 40 év többszörösen is komoly jelentőséggel bír. Kocsis Andrea és Földesi Lajos 40 éve ismerte meg egymást, Földesi Lajos művészeti vezetője a 40 éve alakult Szekszárdi Kamarazenekarnak, valamint a helyszín, a Művészetek Háza is 40 esztendeje nyitotta meg kapuját.

A telt házas hangversenyen többek között Hubay Jenő, Vecsey Ferenc, Jean Sibelius, Fritz Kreisler és Henri Vieuxtemps opuszai csendültek fel. Kocsis Andrea egy huszonhat éves, svájci készítésű hárfán játszott, Földesi Lajos pedig hat különböző mesterhegedűt is megszólaltatott. A ráadásban egy hegedűverseny első sorát ezen hat hegedű váltásával, hat hangszínben, tónusban adta elő, a színpad lépcsőin lesétálva a publikum első sorához. Így tehát a közönség szó szerint testközelből adhatta át magát ezen újabb művészi élménynek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában