Együttműködés

2 órája

Egyszerre írták alá Szekszárdon és New Yorkban

Két helyszínen zajlott hétfőn, késő délután az a sajtótájékoztató, amelyen aláírták a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara és a Forgass a Földért Alapítvány közötti megállapodást. Az egyik helyszín az egyetem szekszárdi kampuszának tanácsterme, a másik pedig a New York-i magyar konzulátus volt. 

Teol.hu

Dr. Szécsi Gábor és Kindl Gábor a megállapodás aláírásakor (Fotó: A szerző fotója)

Szekszárdon dr. Szécsi Gábor, a kar dékánja és Kindl Gábor, az alapítvány elnöke, New Yorkban Karl Bardosh, a New York University tanára, és a szekszárdi kar két Amerikában tartózkodó vezetője, dr. Zádor Iván dékánhelyettes dr. Nemeskéri Zsolt intézetigazgató beszélt. 

prof. Dr. Szécsi Gábor és Kindl Gábor az együttműködési megállapodás aláírásán  A szerző fotója
Dr. Szécsi Gábor és Kindl Gábor a megállapodás aláírásakor (Fotó: A szerző fotója)

Szécsi Gábor elmondta, hogy kibővítve korábbi megállapodásukat, három pontból álló, együttműködésről szóló paktumot írnak alá. A Forgass a Földért program során, amely már három éve az egyetemi kar stratégiájának részévé vált, jövő tavasszal együtt rendeznek az ideihez hasonló egy perces filmkészítő világversenyt, amelynek centruma Los Angeles lesz, aztán ősszel egy másikat, szekszárdi központtal. Mindkettőnek témája az egészséges táplálkozás, és az élelmiszer-pazarlás visszafogása lesz. A közös program harmadik pontja pedig, hogy középiskolások számára létrehoznak egy médiaműhelyt, mert az élhetőbb Földért a jövő generációja tehet legtöbbet.

A közös sajtótájékoztatón Kindl Gábor elmondta, a versenyeken készülő egyperces filmek jövőre is részt vesznek Cannesban a filmfesztiválon, ahol már korábban is tisztes eredményeket értek el. 

A Szekszárdon húsz éve indított rövidfilm készítési versenyt világszerte propagáló Karl Bardosh pedig arról is beszélt, hogy a jövőben még nagyobb teret szánnak a mesterséges intelligencia és a filmforgatás ötvözésének, amelynek úttörője világszerte a Forgass a Földért verseny volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában