Őszi érettségi

2 órája

Érettségi vizsga zajlott az Adyban

Felkészültségüket bizonyították azok a tanulók, akik kedden a vármegye különböző iskoláiból érkeztek a szekszárdi Adyba. A helyszínen érettségi vizsga zajlott. Ez alkalomból matematikából, de a megmérettetés folytatódik

Szeri Árpád

Érettségi vizsga helyszíne a Tolna Vármegyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégiumban. A Szekszárdon található intézményben matematika tantárgyból bizonyították tudásukat a középiskolás diákok kedden.

Érettségi vizsga
Az érettségi vizsga a hagyományoknak megfelelően az Adyban is kora délelőtt kezdődött
(Fotó: Makovics Kornél)

Az Ady a szakképzés terén tartozik a kijelölt érettségi vizsgahelyszínek közé – tájékoztatta lapunka Borbás Tamás általános igazgatóhelyettes. A vármegyéből mintegy nyolcvan tanuló vállalkozott arra, hogy itt feleljen meg a követelményeknek. Természetesen nem egyszerre, hanem ezen a héten több napra elosztva, illetve két – írásbeli és szóbeli – fordulóban. A záróakkordot a november utolsó előtti hetében tartandó szóbeli vizsga jelenti.

A közhiedelemmel ellentétben ilyenkor nem a korábbi, hasonló megmérettetésen elégtelen osztályzatot elérő tanulók adnak egymásnak találkozót. Akad ugyan egy-két javítóvizsgás, de a nagy többség valamely tantárgyból, főképpen nyelvből tesz előrehozott érettségit. Emellett néhányan emelt szintű vizsgára is vállalkoztak.

Az októberi vizsga beosztás gyakorlatilag egybevág a májusival. Azaz a hétfő a magyar nyelv és irodalom, a kedd a matematika napja, a szerdai napot pedig a történelem tantárgy fémjelzi. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában