Sokszínű kultúra

2 órája

Hatalmasat szólt a nagymányoki Oktoberfest

Először rendeztek Nagymányokon Oktoberfestet, amely igazi bajor hangulatot varázsolt a kisváros sportcsarnokába. A rendezvényt, amely október 26-án, szombaton délután kezdődött, Szántó Tibor csapatával és Nagymányok Város Önkormányzata közösen álmodta meg.

Farkas Eszter

Szántó Tibor, az esemény ötletgazdája és szervezője elmondta: „Már régóta terveztük, hogy valami igazán különlegeset hozzunk a környékbeliek életébe. A nagymányoki Oktoberfest erre tökéletes alkalom, hiszen a városban sokan kötődnek a német hagyományokhoz, és ezzel az eseménnyel szerettük volna megmutatni, hogy a bajor életérzés mindenki számára elérhető és élvezetes.” Az Oktoberfest nemcsak a sörözésről szól, hanem a zenéről, a táncról, a finomabbnál-finomabb ételekről és a közös ünneplésről is, így minden korosztály számára tartogatott programokat. Már elővételben elkelt több mint háromszáz jegy, így Tibor elmondása szerint jövőre is biztosan megszervezik a programot.

Az első nagymányoki Oktoberfest megálmodói: Szántó Tibor és Bartucz Máté
Az első nagymányoki Oktoberfest megálmodói: Szántó Tibor és Bartucz Máté
Fotó: Farkas Eszter

Kulturális programokkal kezdődött a nagymányoki Oktoberfest

A kulturális programok sorát délután Bartucz Máté, Nagymányok polgármestere nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta: „Nagymányok mindig is büszke volt a kulturális sokszínűségére, és nagy örömmel látjuk, hogy ilyen sokan érkeztek az első Oktoberfestünkre. Ez az esemény tökéletes példája annak, hogy hogyan lehet a hagyományokat és az új ötleteket egyesíteni. Bízunk benne, hogy a jövőben még több hasonló rendezvénynek adhatunk otthont, amely tovább erősíti a közösségünket.”

A bajor stílusú öltözékek, a tradicionális sramli zene és a vidám társaság egy igazán különleges élménnyé varázsolta az estét
A bajor stílusú öltözékek, a tradicionális sramli zene és a vidám társaság egy igazán különleges élménnyé varázsolta az estét. Fotó: Farkas Eszter

A programokat a helyi Pitypang Óvoda és Bölcsőde óvodásai nyitották meg vidám műsorukkal, majd a Nagymányoki Glück Auf Egyesület, Dani Balázs, a Bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesület és az erdélyi Edelweiss Német Tánccsoport lépett fel, akik mind fergeteges hangulatot teremtettek. Az esti órákra a Drittel Sextett duó szórakoztatta a közönséget, majd fél nyolckor a várva-várt Platin zenekar vette át a színpadot, és megkezdődhetett a bál.

A rendezvény különlegessége volt, hogy a 16 és 19 óra közötti programokon mindenki ingyenesen vehetett részt, és az este folyamán is kedvezményes belépőket biztosítottak azoknak, akik bajor ruhában érkeztek. A látogatók a bajor stílusú büfében kóstolhattak autentikus ételeket és italokat, a fesztivál pedig igazi közösségi élményt nyújtott mindenkinek.

Az első nagymányoki Oktoberfest tehát egy sikeres kezdet volt, amely nemcsak a város, de a környező települések lakóit is összehozta, és mindenki számára emlékezetes élményeket nyújtott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában