Léleképítő előadás

2 órája

Elmenekülhetünk-e a mesterséges intelligencia elől?

A Léleképítő című értékrend erősítő sorozatban is megjelent a mesterséges intelligencia. Ugyanis erről a témakörről tartott előadást hétfőn este a Szekszárdi Garay János Gimnázium dísztermében Földi István programozó.

Szeri Árpád

A vitathatatlan szakembernek számító vendéget, valamint a közönséget dr. Tóth Csaba Attila házigazda köszöntötte, s rögtön fel is tette a kérdést: miként kerülhet a Léleképítő fórumára a mesterséges intelligencia, ha ezt a kapcsolatot nem utolsó sorban etikai szempontból tekintjük? Kell-e tartanunk attól, hogy ez a jelenség veszélyes lesz az ember számára?

Elmenekülhetünk-e a mesterséges intelligencia elől?
Földi István programozó volt a Léleképítő vendége Fotó: Mártonfai Dénes

Földi  István mindenekelőtt kijelentette: a mesterséges intelligencia már most olyan mértékben befolyásolja életünket, hogy nem lehet elmenekülni előle. Történik ez úgy, hogy még a fejlődés kezdetén vagyunk. A mesterséges intelligencia világában – jósolta meg az előadó – lényegesen gyorsabb előrelépés várható, mint az történt például a gőzgép, az elektromosság vagy a számítógépek terén. Az előadásról hamarosan részletes tudósítást adunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában