Bursa Hungarica ösztöndíj

2 órája

Új lehetőség a fiatalok számára

A Kulturális és Innovációs Minisztérium és Dombóvár Város Önkormányzata pályázatot hirdetett a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj programban.

Balogh Éva

Az ösztöndíj célja, hogy támogassa a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló dombóvári fiatalokat felsőoktatási tanulmányaik során. A 2025. évre meghirdetett pályázati lehetőség a nappali tagozatos hallgatókat segíti, akik a jövőben szeretnék megkezdeni vagy folytatni egyetemi tanulmányaikat.

A pályázóknak regisztrálniuk kell

Az ösztöndíjra való jelentkezéshez a pályázóknak regisztrálniuk kell a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (EPER-Bursa). Akik korábban már regisztráltak, azoknak nem kell újra jelentkezniük, a belépést követően folytathatják az adatok feltöltését. A pályázat kitöltése után azt kinyomtatva, aláírva, a szükséges mellékletekkel együtt kell benyújtani a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalba postai úton vagy személyesen.

Két típusú pályázat érhető el:

  • Bursa-A típusú pályázat: Teljes idejű, nappali tagozatos felsőoktatási képzésben részt vevő hallgatóknak.
  • Bursa-B típusú pályázat: Azoknak, akik a 2025/2026-os tanévben tervezik megkezdeni felsőoktatási tanulmányaikat.

A pályázatok beadási határideje: 2024. december 4. (szerda) 16 óra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában