Testületi ülés

3 órája

Úszóedzőként és pedagógusként is bizonyított már az új alpolgármester

Dombóvár képviselő-testülete fontos döntéseket hozott az új önkormányzati ciklus kezdetén. Az ülésen megalakultak a város új bizottságai, és kijelölték az alpolgármestert, Nagy Rolandot, aki társadalmi megbízatású tisztséget kapott. A Humán és Pénzügyi Bizottság tagjainak megválasztása mellett az ülésen a Dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója számolt be az egészségügyi intézmény jelenlegi helyzetéről, míg a Szuhay Sportcentrum bérbeadása és további ingatlanértékesítési kérdések is terítéken voltak.

Balogh Éva

Az új ciklus első képviselő-testületi ülésén október 24-én Dombóváron Nagy Roland alpolgármester letette esküjét, és hivatalosan is megkezdte munkáját a városért. A testület Tóth Zoltán képviselőt választotta meg civil tanácsnoknak. Emellett megválasztották a város működését támogató bizottságok tagjait, ezzel formálisan is megalakult a Humán Bizottság, amelynek élére Futó Péter került, valamint a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, amelyet Gyarmati Éva vezet tovább.

forrás: facebook/Városunk Dombóvár

A testület meghatározza a társadalmi megbízatású alpolgármesteri tiszteletdíjat, illetve az ehhez tartozó költségtérítést, valamint Pintér Szilárd polgármester havi juttatását. A napirenden szerepelt az önkormányzati képviselők eszközellátása is. A Közös Önkormányzati Hivatal új táblagépeket és mobilinternet-előfizetéseket biztosít azon képviselők számára, akik először kezdik megbízatásukat, a 2019-es ciklus eszközeit pedig véglegesen az akkori képviselők tulajdonába adja.

A város kulturális életében is történelmi döntés született, hiszen a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény Dr. Szőke Sándor nevét veszi fel, tiszteletére pedig emléktáblát helyeznek ki november 27-én. 

Több ingatlanértékesítésről határozott a testület, köztük a Szuhay Sportcentrum bérbeadásáról. A Magyar Ugrókötelesek Szövetsége november végén rendezhet itt sportrendezvényt, melynek bérleti díját kizárólag különdíjak és helyi sportszervezetek támogatására fordítják.

Nagy Roland alpolgármester letette esküjét (forrás: facebook/ Városunk Dombóvár)

Kiss Zoltán, a Dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója részletes tájékoztatást adott az egészségügyi intézmény helyzetéről, amelyet a testület elfogadott, kiemelve a kórház folyamatos helytállását a szűkös erőforrások teremtette kihívások közepette is. Ezen kívül tájékoztató hangzott el Dombóvár környezeti állapotáról, amely a helyi lakosok számára a hivatalos önkormányzati fórumokon és a hivatal hirdetőtábláján lesz elérhető. 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában