OTP Bank Liga

2 órája

Az otthon százszázalékos Paks a Gera Zoltán vezette sereghajtót fogadja

Az OTP Bank Liga első körének utolsó fordulójához érkezik a mezőny, a Paksi FC vasárnap a kispadján Gera Zoltánnal érkező, sereghajtó Kecskeméti TE-t fogadja.

Berg Sándor

Az egyik csapat mind a négy hazai mérkőzését megnyerte a szezonban, a másik mind a négyet elveszítette. Ebből, na meg az aktuális formából azt lehet leszűrni, hogy a Paks a zöld-lila rangadó favoritja. Az atomvárosiak sorrendben az Újpestet, a Nyíregyházát, a Puskás Akadémiát és a Ferencvárost győzték le a Fehérvári úton, múlt héten pedig Debrecenben gurított egy ötöst a Bognár-csapat. A „Kecsó” viszont lejtmenetben van, nemhogy a négy idegenbeli, de összességében a legutóbbi hat bajnokiját (az utolsó már Gera Zoltán irányításával) elveszítette.

Vécsei Bálint (jobbról) és a Paks a Gera Zoltánnal érkező KTE-t fogadja
Vécsei Bálint (jobbról) és a Paks a Gera Zoltánnal érkező KTE-t fogadja
Fotó: Czinege Melinda

A mélyrepülés a korábbi sikeredző, Szabó István állásába került, az előző fordulóban már a 2018-as visszavonulása óta a Ferencvárosnál és a magyar felnőttválogatottnál, később az U21-es nemzeti csapatnál és a Vasasnál dolgozó Gera Zoltán irányította az alföldieket, és szenvedtek 3–0-s vereséget otthon a Puskás Akadémia ellen. A mérkőzés után Vágó Levente, a KTE védekező középpályása úgy fogalmazott, a korábbi 97-szeres válogatott labdarúgó már viszontláthatott abból valamit, amit a három nap közös munka során gyakoroltak. Most egy teljes hetük volt együtt, hogy kifőzzenek valamit az atomvárosiak ellen.

– Hazai pályán játszunk, tehát semmi más nem jöhet szóba, csakis a győzelem. Persze az, hogy a Kecskemét most nincs jó formában, nem azt jelenti, hogy könnyen adják magukat. Nehéz mérkőzésre számítok, de itthon kell tartanunk mindhárom pontot – fogalmazott a klub oldalán Vécsei Bálint, aki 2022 októberében, még a Ferencváros játékosaként éppúgy a Debrecen ellen lőtte addigi utolsó gólját az NB I.-ben, mint múlt héten a paksi mezben. 
– A válogatott szünet után mindig más készülni egy bajnokira, mint amikor benne vagyunk a szokott ritmusban. Ugyanakkor felkészültnek éreztem a csapatot, és az utóbbi győzelmek után megvolt a kellő önbizalmunk, aztán sikerült úgy is játszani, ahogy szerettünk volna – emlékezett vissza a debreceni találkozóra a 12-szeres válogatott középpályás.

A két csapatnak ez lesz a huszonegyedik összecsapása az élvonalban, az örökmérleg jelentős paksi fölényt mutat. A zöld-fehérek kilenc, a lilák négy győzelmet szereztek hét döntetlen kíséretében. Az atomvárosból legutóbb még régebben, 2014 októberében vitték el a három pontot a hírös városba. 

OTP Bank Liga, 11. forduló 
Paksi FC–Kecskeméti TE 
Fehérvári úti stadion, vasárnap, 15.15 Tv: M4 Sport
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában