Tárlat

2022.09.16. 19:30

Osztott képek címmel nyílt kiállítás az Universitas Galériában

Osztott képek címmel újabb kiállítás nyílt péntek délután Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának Universitas Galériájában. Egy hónapon át Bóbics Diána festőművész legfrissebb alkotásaival találkozhat a közönség.

Szepesi László

Bóbics Diána. A szerző felvétele.

A művész Zalaegerszegen született, Pécsett a PTE Művészeti karán szerzett diplomát, majd a  Müncheni Művészeti Akadémián folytatta tanulmányait. Pécsett, a Janus Pannonius Múzeumban kezdett dolgozni, részt vett a Pécs Európa Kulturális Fővárosa programsorozat megvalósításában, 2016-tól pedig a PTE Művészeti Karának oktatója.

Kísérletező művész, most kiállított munkái közt vannak háromdimenziós képek, színkavalkádok. Az alkotásokat a biológia művészete ihlette. A tárlatot Szabó Imola, az egyetem művészeti karának másodéves intermédia szakos hallgatója nyitotta meg. 

A héten ezzel már a harmadik kiállítás nyílt meg Szekszárdon. Mint azt megírtuk, a Szekszárdi Szüreti Napok jegyében nyílt meg kedden késő délután a Babits kulturális központ Bakta Galériájában az Egy fürt Szekszárd – alkotóművészeti kiállítás.  Csütörtökön pedig ugyancsak a négynapos programsorozat részeként nyitották meg a „Hagyományt építünk” – II. Kortárs Népművészeti Triennálé című kiállítást a Művészetek Házában. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában