Tv ajánló

2024.08.31. 16:32

A király felemelkedése és bukása

A rock 'n' roll királyának felemelkedését és bukását bemutató Elvis című film méltó tisztelgés Elvis Presley (Austin Butler) életműve előtt.

Farkas Eszter

Austin Butler, a film főszereplője

Fotó: Shutterstock

A film nemcsak Elvis zenéjét, hanem bonyolult életét és különleges kapcsolatát is bemutatja rejtélyes menedzserével, Tom Parker ezredessel (Tom Hanks). Parker ezredes és Presley kapcsolata húsz éven keresztül határozta meg Elvis karrierjét és személyes életét, és ez a viszony egyszerre volt felemelő és romboló. A film feltárja a két férfi közötti összetett dinamikát, amely a színfalak mögötti hatalmi játszmák és manipulációk révén alakult.

Elvis története nemcsak egy zenész életrajza, hanem egy korszak lenyomata is, amely megmutatja az amerikai társadalom változásait az ötvenes, hatvanas években. A film részletesen végigkíséri Elvis hírnevének hirtelen emelkedését, a nemzetközi sztárságig vezető utat, és azt, ahogyan zenéje és személye egyszerre testesítette meg a lázadást és az új idők szellemét.

Különös hangsúlyt kap Priscilla Presley (Olivia DeJonge), aki Elvis életének egyik legfontosabb személye volt. Az ő szerepe nemcsak a zenész magánéletére, hanem művészetére is óriási hatással volt, és kapcsolatuk sokszor szolgált menedékként és inspirációként az énekes számára. Austin Butler átütő alakítása szinte életre kelti Elvist a vásznon, míg Tom Hanks új színt visz az ezredes figurájába, akit eddig soha nem látott módon ismerhetünk meg.

Elvis, TV2, augusztus 31., 22:30 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában