Tv ajánló szerda: A galaxis hősei

2024.08.28. 19:56

Az egész galaxis a Messiás eljövetelét várja

A Dűne világa újra életre kel, amikor a 2021-es film folytatásában a nézők ismét az Arrakis bolygó végtelen sivatagjában találják magukat.

Farkas Eszter

 Az Atreides-ház tragikus bukása után Paul Atreides (Timothée Chalamet), a száműzött herceg kénytelen megküzdeni a sorsával, miközben tovább keresi helyét a galaxisban. Paul útja nem csupán a túlélésről szól. Egy sokkal nagyobb, kozmikus jelentőségű cél felé halad, miközben lassan egybeolvad a fremen harcosok közösségével. Az új életmódot magáévá téve Paul mélyebben megérti az Arrakis titkait és a sivatag kegyetlen törvényeit. A kék szemű fremenek között azonban nem mindenki fogadja el feltétel nélkül. A Dűne Messiásáról szóló jóslatok megosztják a törzset, és Paul akarva-akaratlanul egyre mélyebbre sodródik a hatalmi játszmákba.

Zendaya
Forrás: MW Archív

Közben a Harkonnen-ház hatalma újraéled, és percről percre szorosabbra fonja szorítását a bolygó felett. Az Arrakis fűszere iránti vágy mindent elhomályosít, háborúk brutális sorozatát indítva el a galaxisban. A hatalomért és a bolygó uralmáért folytatott harc egyre kegyetlenebbé válik, és a túlélés ára mindenkinek egyre magasabb lesz. Ebben a kilátástalan helyzetben Paulnak döntenie kell, vajon megadja magát a sorsának, vagy új vezetőként száll szembe a múlt árnyaival és a jelen veszélyeivel?

A Dűne világa újra megmutatja, hogy a jövőt sosem lehet előre megírni. A sivatag kegyetlen, de egyben csodákat rejtő birodalma ismét próbára teszi hőseinket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában