Tv ajánló

2024.09.14. 12:23

Hedonisták, akik hatalmasat kaszáltak

A Wall Street legőrültebb világát mutatja be Leonardo DiCaprio nekünk, ahol a pénz, hatalom és hedonizmus mindenek felett áll.

Farkas Eszter

Képünk illusztráció: Shutterstock

A Wall Street farkasa című filmben Martin Scorsese rendezésében Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) elképesztő felemelkedését és bukását követhetjük nyomon a Stratton Oakmont brókercég zűrzavaros világában. Az indító képsorok egy hamisítatlan bróker-társadalmat mutatnak be, ahol az embereket bikáknak és oroszlánoknak nevezik, miközben egy oroszlán sétál végig az iroda padlóján. Belfort és kollégái minden morális határt átlépnek, hogy kielégítsék féktelen vágyukat a pénz, a drogok és a nők iránt.

A történet a 22 éves Jordan Wall Street-i karrierjének kezdetétől meséli el a szárnyalást és az egyre nagyobb őrületet, ahogy a brókervilág csillogó, de sötét oldalán navigál. DiCaprio mesterien alakítja a zabolátlan Belfortot, akinek élete a drogok és luxusholmik körül forog. Látványos autók, féktelen partik és kokainnal töltött napok követik egymást, miközben Belfort saját hódításaként tekint a világra – ahol a legédesebb drog maga a pénz.

Az események csúcsán Mark Hanna (Matthew McConaughey) oktatja ki a tapasztalatlan Jordant, miközben kiderül, hogy a tőzsde csak egy nagy „fugázás”, ahol senki sem tudja, mi történik majd, és mindeközben mindenki a saját vágyainak rabja. A film mindvégig provokatív, szórakoztató és egyben elgondolkodtató, megmutatva, milyen mélységekbe taszítja az embert a gátlástalan kapzsiság és önpusztítás.

RTL III 23:00 - A Wall Street farkasa

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában