TV-ajánló

2 órája

Intergalaktikus hős, földi kihívások

A Zöld Lámpás Alakulat tagjainak feladata a világűr békéjének őrzése. Különleges gyűrűt viselnek, mely különleges képességeket biztosít számukra. Nem elég, hogy az univerzum egyensúlyát minden eddiginél veszélyesebb ellenfél veszélyezteti, az Alakulat tagjai egy földi embert is kénytelenek bevenni a csapatba.

Bencze Péter

Ryan Reynolds, a film főszereplője

Fotó: Shutterstock

Hal Jordan berepülő-pilóta akaratán kívül olyan helyzetben találja magát, hogy rajta áll vagy bukik a Föld sorsa. Hal a gyerekkori szerelme, Caroll segítségével veti magát a küzdelembe, hogy megmentse az emberiséget a pusztulástól.

A film erőssége a látványos akciójelenetekben és az intergalaktikus világépítésben rejlik, ahol a Zöld Lámpás gyűrű korlátlan lehetőségei káprázatos vizuális effekteket kínálnak. Az alkotás azonban vegyes fogadtatást kapott: miközben Ryan Reynolds szokásos humoros és karizmatikus alakítása lendületet ad, a történet kissé lapos marad, nem mélyed el igazán a karakterfejlődésben. A CGI időnként túlzottan dominál, és a gonosztevő Parallax nem hagy mély nyomot a nézőkben.

Összességében a Zöld Lámpás tehát főként azoknak ajánlott, akik könnyed, látványos szuperhősfilmre vágynak és nem igénylik a mélyenszántó gondolatiságot egy-egy alktás nézése közben. Szédítő jelenetekből biztos nem lesz hiányérzete annak, aki ezt a filmet választja egy kellemes esti programnak.

Zöld lámpás, amerikai akciófilm, Viasat3, 21:00

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában