Magyarországi Német Színház

2024.09.06. 11:30

Színházi kalandok – a DBU első családi nyílt napja

A Deutsche Bühne Ungarn első nyílt napján nemcsak a színház kapui nyíltak meg a közönség előtt, hanem a képzelet birodalma is: tollas kalapok, varázslók és színházi jelmezek várták a látogatókat. A rendezvény során a gyerekek és szüleik egyaránt belemerülhettek a színházi világ csodáiba, miközben a színház minden rejtett zugát felfedezhették.

Balogh Éva

A Deutsche Bühne Ungarn (DBU) első nyílt napja igazi varázslatot ígért, és nem is okozott csalódást. A hétvégi program nem mindennapi élményeket adott a látogatóknak. A gyerekek szüleikkel együtt nem csak színpadi jelmezeket próbálhattak, ahol varázslatos karakterekké változtak, de betekintést nyertek a színház kulisszái mögé is. A szülők visszajelzései alapján az esemény óriási sikert aratott. 

Német Színház
Családi nappal indult a színházi évad a DBU–ban
Fotó: Denes Martonfai

Egy szülő nemes egyszerűséggel, mégis sokatmondó kijelentéssel kommentálta a napot: „Ez fantasztikus élmény volt!” A kulisszajárás és a színházi produkciók mellett a gyerekek kreativitását a kézműveskedés keltette fel, de fotózkodhattak is a színházban azon kívül, hogy felfedezték az épület rejtett zugait.

Lotz Kata, a színház igazgatója elmondta, az évadra két új színész érkezett a társulathoz: Paul Wiehe és Jonas Gundelach. Mindkét színész német nyelvterületről jött, ami különösen fontos, hiszen az autentikus német nyelv és annak közvetítése a közönség számára kiemelt szerepet játszik. A német nyelv és kultúra hiteles ábrázolása elengedhetetlen a színház működésében. 
A Deutsche Bühne Ungarn repertoárja is színes marad az új évad során.

Az előző évadokból továbbra is műsoron maradnak olyan darabok, amelyek a magyarországi német közösség történetének egy-egy szeletét dolgozzák fel, például a „Nehéz csomag” és az „1948-as csomag nélkül” című előadások, de a közönség számíthat a „Szentivánéji álom”, a „Hamupipőke” és a „Minden, ami szép” előadásokra is. Emellett az új évadban izgalmas újdonságok érkeznek: az első bemutató a „Brémai muzsikusok” című családi mese lesz, amely után október közepén egy Oscar Wilde vígjáték, a „Bunbury, avagy az őszinteség fontos” elevenedik meg a DBU színpadán.

Az első nyílt nap sikerén felbuzdulva a színház tervezi, hogy rendszeresen tart ilyen eseményeket, valószínűleg két-három havonta. A következő alkalommal a szeptember 21-i előadás után kínálnak hasonló lehetőséget, ahol újra kulisszajárásra és kézműveskedésre hívják a családokat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában