Tv-ajanló

2 órája

Hét Oscar-díjat zsebelt be ez a klasszikus

Egy igen magasra értékelt filmklasszikus, az 1957-ben bemutatott Híd a Kwai folyón jön ma este a Duna tévén.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az angol-amerikai háborús film­dráma Délkelet-Ázsiában játszódik a második világháború idején. A japánok egy stratégiai szempontból igen fontos hidat építtetnek az angolokkal. Ha a híd felépül, az a szövetségesek nagyon sok katonájának életébe kerül. A tábor két részre szakad: a foglyok egy része rombolna, míg mások engedelmesen építenének. Eközben útnak indul egy kommandós egység, hogy felrobbantsa a hidat a Kwai folyón. 

A film hét kategóriában nyert Oscar-díjat: a legjobb film, férfi főszereplő, rendező, adaptált forgatókönyv, operatőr, vágó és filmzene kategóriájában. 

Egy nézői vélemény: „Ez a film egy nagyon hiteles, jó alkotás. Már az is szép dolog, hogy természetes helyszíneken, a szabadban forgattak, mert a régebbi filmekre ez nem volt jellemző, leszámítva egy-két nagy klasszikust, stúdió, stúdió hátán volt akkoriban a jellemző. Nekem annyi bajom volt a filmmel, hogy az eleje, a bevezetés egy kicsit hosszadalmasra sikeredett, a végét meg hipp-hopp lezárták, de ez nem volt szokatlan akkoriban. Ezt leszámítva, egy nagyon jó filmet kaptunk, amit bármikor jó elővenni.” 

Híd a Kwai folyón, Duna TV, 20.45 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában