Lezárások

2 órája

Utakat zárnak le egy LMBTQ felvonulás miatt

Leállások, elterelések és parkolási tilalmak nehezítik az autós közlekedést október 21-én, szombaton, Pécsen. Akik a Tolna vármegye irányából érkeznek, legyenek különösen óvatosak, és készüljenek fel az útlezárásokra.

Bencze Péter

Egy szombaton tartandó LMBTQ-felvonulás miatt a város több pontján már kora reggeltől lezárásokra és parkolási tilalmakra kell számítani. A felvonulás 14 órakor indul a 48-as térről, és a történelmi belvároson át, a Széchenyi téren ér véget. Az útvonal érinti a Nagy Lajos utcát, a Búza teret, a Ferencesek utcáját és számos más központi részt, így aki Pécsre tart Tolna vármegye irányából, annak érdemes előre terveznie és alternatív útvonalakat választania.

Jelentősen módosul a közlekedés Pécsen szombaton.
Jelentősen módosul a közlekedés Pécsen szombaton
Fotó: bama.hu/Laufer László

Parkolási és megállási tilalmak

Reggel 6 órától tilos lesz megállni a 48-as tér teljes területén, valamint a Vasvári Pál utcában, a Vargha Damján utcában, az Universitas utcában, az Egyetem utcák egyes szakaszain, a Nagy Lajos utcában, a Búza téren, és a Lánc utca egyes részein.  Tilos lesz a várakozás a Harangöntő utcában, valamint a Király utca, a Könyök utca, a Márton utca és az Ady Endre utca egyes szakaszain is. Ugyanígy megállási tilalom lép életbe az Ágoston téren, a Bástya utcában, az Anna utcában, a Tettye utcában, az István utcában, a Kálvária utcában, az Aradi vértanúk útján, a Hunyadi utcában, az Alkotmány utcában, a Káptalan utcában, az Apáca utcában, valamint a Vörösmarty utcában.

Útlezárások és forgalomkorlátozások

Fél egytől szakaszosan teljes utcákat és tereket is lezárnak. Ezekbe a területekre nem lehet bejutni sem járművel, sem gyalogosan (kivéve a lakók és az ott dolgozók). A lezárások a következő utcákat érintik:
 13:00–15:00: Teljes lezárás várható a 48-as téren, az Universitas, a Vargha Damján és az Egyetem utcák egy-egy szakaszán, valamint a Vasvári Pál utcában.

 13:30–15:00: A Nagy Lajos utcában, a Búza téren, a Lánc utcában, a Harangöntő utcában, a Király utcában, a Könyök utcában, az Alsóhavi utcában, a Márton utcában, a Bástya utcában, az Anna utcában, a Tettye utcában, a Papnövelde utcában, a Zöldfa utcában, a Szőlő utcában, az István utcában, a Kálvária utcában, a Hunyadi utcában, a Mecsek utcában és a Vilmos utcában.

14:00–16:30: A Barbakán tér, a Bartók Béla utca, a Kodály utca, a Klimó utca, a Sánc utca, az Alkotmány utca, a Ferencesek utcája, a Szent István tér, az Apáca utca, a Káptalan utca és az Esze Tamás utca teljes lezárás alá kerül.
14:00–20:00: A Széchenyi tér, a Jókai tér és a Ciszterci köz teljes egészében lezárva lesz, a Szepessy utcát pedig részben zárják le.

Fontos figyelmeztetések az autósoknak

- Akik szombaton Pécsre tartanak Tolna vármegye felől, számítsanak megnövekedett menetidőre és forgalmi akadályokra.
- A parkolási tilalmak megsértése esetén a rendőrség elszállítja az autókat, amelyekről a 30/7991060-as számon lehet érdeklődni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában