Jön a kosaras csúcsrangadó

2 órája

Az Atomerőmű SE tíz győztes meccsel a háta mögött utazik a Falcóhoz

Eddig négyből négy a mérleg, sőt ha a felkészülési meccseket is idevesszük, már tíz győztes csatánál járnak. Az Atomerőmű SE meggyőző mérleggel mehet a Falcóhoz.

Rónai Gábor

Kosztasz Flevarakisz remek kis csapatot rakott össze Pakson

Fotó: Molnár Gyula

Régóta várták ez a teljesítményt a paksi kosárrajongók az Atomerőmű SE csaptától. A négyszeres magyar bajnok és négyszeres hazai kupagyőztes piros-kék egylet legutóbb tizenegy éve kezdte négy győzelemmel a bajnokságot – akkor döntőt játszhatott a Szolnoki Olajjal. Az ötödik találkozóját akkor elveszítette az ASE, amely Zalaegerszegen 77–75-re kapott ki. Most mindenki abban bízik, hogy a sorozat nem szakad meg, és az Atom folytathatja a menetelést, ahhoz azonban, hogy ez így legyen, nemcsak a pályán kell tenni, de szerencse is kell majd. A Falco KC ugyanis nemcsak a magyar NB I-ben, hanem a nemzetközi porondon is kimagasló teljesítményre képes. 

Jay-Jay Chandler és az Atomerőmű SE legutóbb a Körmend ellen győzött
Jay-Jay Chandler és az Atomerőmű SE legutóbb a Körmend ellen győzött
Fotó: Molnár Gyula

De ez az ASE is! Kosztasz Flevarakisz nagyon jó csapatot rakott össze, idén végre sikerült „belenyúlni” a légiósválasztásba, Eilingsfeld János végre egészséges, Benke Szilárd személyében pedig egy magyar szinten klasszisnak számító kisembert is sikerült ide csábítani. A paksiak három felkészülési tornát is megnyertek a bajnokság előtt, Nyíregyházán, Eszéken, és Pakson, a Morgen Ferdinánd Emléktornán is százszázalékosak maradtak, ahogy a Bp. Honvéd, az Alba Fehérvár, a PVSK-Veolia és az Egis Körmend ellen is meglett a győzelem. Ráadásul eléggé meggyőzőek voltak ezek, csupán a vasiak ellen kellett egy kicsit izgulni, de a játékosok szíve a helyén volt, a kritikus pillanatokban pedig ők hozták meg a jó döntéseket. 

A paksiak három felkészülési tornát is megnyertek a bajnokság előtt, Nyíregyházán, Eszéken, és Pakson, a Morgen Ferdinánd Emléktornán is százszázalékosak maradtak, ahogy a Bp. Honvéd, az Alba Fehérvár, a PVSK-Veolia és az Egis Körmend ellen is meglett a győzelem. Ráadásul eléggé meggyőzőek voltak ezek, csupán a vasiak ellen kellett egy kicsit izgulni, de a játékosok szíve a helyén volt, a kritikus pillanatokban pedig ők hozták meg a jó döntéseket.

Az Atomerőmű SE régen nyert már a Falco ellen

Most is jó döntéseket kell hozni, mert csak így lehet megszakítani a Falco KC győzelmi sorozatát, amely immáron hét találkozót számlál a paksiak ellen. Az Atomerőmű SE-nek legutóbb 2021 márciusában sikerült legyőzni a sárga-feketéket, akkor szintén az Arena Savariában 93–80-as győzelemnek örülhettek a piros-kékek. A hős akkor a 32 pontig jutó Lóránt Péter volt, s a győztes csapatban szerepelt a ma is az Atomban játszó Eilingsfeld János és Kovács Ákos – igaz utóbbi most sérüléssel bajlódik.

A szombathelyiek a rajton a PVSK-Veoliát 94–58-ra, az Egis Körmendet 91–81-re verték meg hazai pályán, legponterősebb játékosuk a meccsenként átlagban 18-at jegyző Perl Zoltán, illetve a korábban Pakson is megfordult Matthew Tiby, aki 13 pontot irat fel meccsenként a villanytáblára. 

Férfi NB I, az 5. fordulóban.
Falco Vulcano Energia KC Szombathely–Atomerőmű SE. 
Szombathely, Arena Savaria, szombat, 17.30 óra (tv: M4 Sport+). Vezette: Kapitány Gellért, Goda László, Minár László Balázs. 

Az ASE jövő csütörtökön, előrehozott meccsen (az összecsapás 18.30-kor kezdődik) a DEAC otthonába látogat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában