Zene Világnapja

14 órája

„Viva la Garay!” – diákok varázsolták el a közönséget

A Garay Gimnázium diákjai igazi zenei élménnyel kápráztatták el a közönséget a Zene Világnapján. A Kutatók Éjszakáján megrendezett koncerten klasszikusok és modern slágerek is felcsendültek, bizonyítva, hogy a gimnázium fiataljai nemcsak a tanórákon, hanem a színpadon is remekelnek. Klarinét kvartettől fuvolaszólóig, zongoradarabtól gitártrióig minden volt, ami kedves a fülnek és a léleknek.

Balogh Éva

A Zene Világnapja alkalmából a Garay Gimnázium diákjai olyan koncertet adtak, ami még a legkritikusabb közönséget is tapsra bírta. A „Kutatók Éjszakája” programsorozat részeként megrendezett hangversenyen tehetséges fiatalok mutatták meg zenei tudásukat. A koncert fénypontjai közé tartozott Sándor Zóra fuvolás szólója és a Coldplay „Viva la vida” című slágerének klarinét kvartett előadása. 

Nem csak a tanulásban, a zenében is megmutatták tehetségüket a diákok
Fotó: Mártonfai Dénes

Az est egyik legmeghatóbb pillanat Paul McCartney „Yesterday” című világslágerének előadása volt, amit Málnai Zsófia zongorajátéka tett felejthetetlenné. A koncert zárásaként Töttős Gábor János ütőhangszeres előadása igazi friss energiát hozott, amit a közönség lelkes tapssal jutalmazott. A diákok nemcsak a klasszikus zene mestereinek műveit hozták el, hanem egy kis popzenét is becsempésztek a repertoárba. Egy órára tényleg mindenki belefeledkezett a zenébe, és újra bebizonyosodott, hogy a Garay gimnázium diákjai nemcsak a tanulásban, de a zenében is kiválóak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában