sakk

2020.04.23. 06:55

Benne van a pakliban az is, hogy lefújják az idényt

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor folytatódhatnak a sakkozók csapatbajnokságai. Hamarosan összeül és dönt az elnökség.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

A hónap elején döntötte el a Magyar Sakkszövetség elnöksége, hogy az április 18–19-ére tervezett, valamint a március 22-én már elmaradt fordulókat (utóbbi az NB I./B-s és az NB II.-es szezont érintené) bizonytalan időre elhalasztják. A szövetség honlapján az is írták, hogy az elhalasztott versenyek későbbi időpontban történő megrendezésével, valamint a csapatbajnoki versenykiírásban szereplő határidők módosításával kapcsolatban – a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejlemények és információk folyamatos feldolgozása alapján – az MSSZ a későbbiekben ad tájékoztatást.

Úgy tudjuk, még ebben a hónapban dönthetnek a szezon sorsáról, s nagy esélye van annak, hogy az eddig le nem játszott fordulókat nem rendezik már meg.

Gosztola István, az ASE csapatvezetője szerint a folytatás és a berekesztés mellett is vannak érvek, ám a jelenlegi járványhelyzetben talán az lenne a logikus döntés, ha véget érne az idény, így a csapatok el tudnák kezdeni a felkészülést a 2020/2021-es bajnokság esetleges szeptemberi indulására.

Gosztola István csapatvezető (balról) szerint benne van a pakliban, hogy véget vetnek a szezonnak Fotó: Molnár Gyula

A döntést két Tolna megyei klub várja. Az ASE Paks első csapata második helyen áll a címvédő Nagykanizsa mögött az NB I.-es bajnokság Szabó László csoportjában, s ha a papírformát nézzük, valószínűleg itt is zárná az idényt. A hátralévő fordulókban egy kőbányaiak elleni idegenbeli, és egy nagykanizsaiak elleni hazai meccsük lenne Berkes Ferencéknek, akik négy csapatponttal és 8,5 táblaponttal vannak lemaradva az egyeduralkodó zalaiaktól.

Az NB II. Asztalos csoportjában az ASE második csapata vezet, 3,5 táblapontos előnnyel a második Nagyatád és 7 táblapontos fórral a harmadik Decs 1990 előtt. A március 22-i fordulóban éppen megyei rangadó következett volna Decsen, míg a záró körben az atomosok a Marcalit fogadnák, a sárközieknek pedig a Sárosdon lenne jelenésük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!