labdarúgás

2020.06.13. 06:50

A kupafordulóval rajtol el a fociszezon a megyében

Hagyományosan a Magyar Kupa megyei selejtezőjével kezdődik a 2020/2021-es futballidény Tolnában. A megyebajnokságokban augusztus 22-én rendezik az első mérkőzéseket.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

A világot sújtó koronavírus-járvány után lassan kezd magához térni a megyei futball, már körvonalazódnak a kezdési időpontok.

Krausz Márton, az MLSZ megyei sportigazgatója lapunkat arról tájékoztatta, hogy az új szezon is a Magyar Kupa megyei selejtezőivel indul. A tervek szerint augusztus 8-án, illetve 15-én rendeznék a selejtezőket, a döntőt pedig még ebben a hónapban, valamelyik szerdán játszanák le. A kupa selejtezőjében a megyei I. osztályú együtteseknek kötelező részt venniük, az alacsonyabb osztályban szereplőknek pedig ajánlott a részvétel. Az elmúlt években megszokhattunk, hogy Tolna két csapatot adhatott fel az országos táblára, ez nagy valószínűséggel idén is így lesz, bár erről végleges döntés még nem született az MLSZ-ben.

A bajnokságok közül a megyei I. osztályban és a megyei II. osztályban augusztus 22-én indulhat útjára a labda, a megyei III. osztályban pedig egy héttel később, augusztus 29-én tervezik a kezdést.

Krausz Márton kihangsúlyozta: valamennyi sportszervezet abba az osztályba nevezhet, amelyben az elmúlt idényben is szerepelt. A bajnokságokra való nevezési határidő július 3-án, pénteken, 12 órakor jár le, a kluboknak az IFA-rendszerben kell leadniuk a nevezési igényüket.

Érdemes időben cselekedni, és tervezni, különösen a sportorvosi engedélyek megszerzését illetően, mert a járványos időszakban megváltozott az ellátási rend, s idén nagy eséllyel többet kell várni a dokumentumok kiállítására, mint korábban kellett.

Ami a korosztályos alakulatok szerepeltetését illeti: a megyei I. osztályban a felnőttcsapat mellett U19-es gárda és valamennyi Bozsik-korosztály (U7, U9, U11, U13) indítása követelmény, a megyei II. osztályban a felnőtt mellett csak U19-es gárdát kell szerepeltetni kötelezően, míg a megyei III. osztályban elég csak a felnőtt csapatot kiállítani.

Borítóképünkön: Tieger Endre és Pap Roland (jobbról) az őszi Bonyhád–Dombóvár bajnoki meccsen

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában