Mol Magyar Kupa

2024.05.13. 19:10

Bognár György: különösebb meglepetést nem tudunk okozni egymásnak (galériával)

Bognár György szerint valamilyen szinten alkalmazkodniuk kell a Ferencváros játékához a Mol Magyar Kupa szerdai döntőjében, de a Paksi FC vezetőedzője úgy gondolja, túl nagy meglepetést aligha okozhatnak egymásnak a csapatok.

Teol.hu

„A szakmában azt mondják, ha egy jobb képességű csapattal játszol, akkor illik alkalmazkodni az ellenfélhez, és ez észszerű. Mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a Ferencváros a legjobb játékerőt képviselő együttes a magyar bajnokságban. Bizonyos mértékig alkalmazkodnunk kell a Fradihoz, a kérdés az, hogy mennyit tudunk a saját játékunkból kivinni a pályára” – nyilatkozta Bognár György a hétfői sajtótájékoztatón. 

Bognár György reméli, a semleges helyszín kiegyenlíti az erőviszonyokat
Bognár György reméli, a semleges helyszín kiegyenlíti az erőviszonyokat. Fotó: Molnár Gyula

A vezetőedző újságírói kérdésre a paksiak vezetőedzője elmondta, túl nagy meglepetést nem tudnak okozni egymásnak a csapatok, ezért különösebb taktikai húzásokra senki ne számítson. A bajnokságban lejátszott három mérkőzésből azt szűrte le, hogy hazai pályán nagyobb esélyük van a Ferencvárost legyőzni (ezt decemberben meg is tette), mint idegenben, amikor augusztusban 6–1-re, áprilisban 1–0-ra kikapott. Reméli, hogy semleges pályán kiegyenlítődnek az erőviszonyok.

Hozzátette ugyanakkor, hogy vannak szakmai tapasztalataik is, amiket fel tudnak használni, emiatt gondolja úgy, hogy szorosabb mérkőzést tudnak játszani, mint a két évvel ezelőtti 3–0-ás vereség alkalmával. Abból a döntőből kiindulva viccesen megjegyezte, komoly tapasztalatuk van már, hiszen egyszer játszották már sok néző előtt a Puskás Arénában.

„Két éve olyan hangulat vett körül minket, amihez a játékosok nem voltak hozzászokva, de most azok a tapasztalatok is a segítségünkre lehetnek – vélekedett a tréner. – Annyiban más a kupadöntőre való felkészülés, hogy egy mérkőzésről van szó. A Ferencváros a találkozó esélyese, de bármi megtörténhet. Van tapasztalatunk két évvel ezelőttről, éppen a Fradi ellen játszhattuk a döntőt. Akkor simább volt a fölénye, most talán szorosabbá tudjuk tenni mérkőzést” – tette hozzá a paksiak trénere.

Az idei Mol Magyar Kupáról

A sorsolás alapján a Paksi FC lesz a pályaválasztó, mondta a sajtótájékoztató elején Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. A döntőről elmondta, szeretnék, ha az újkor Mol Magyar Kupa történetének legnagyobb nézőszáma legyen szerda este a Puskás Arénában. A jegyértékesítés alapján erre megvan az esély, de belépőjegyek még vásárolhatóak a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A paksi szurkolók ezekbe a szektorokba válthatnak jegyet.
A Mol 2021 óta névadó szponzora a Magyar Kupának, az első, Újpest–Fehérvár összecsapást (h.u.: 1–0) a koronavírus-járvány miatt csupán 4500-an tekinthették meg, egy évvel későbbi Ferencváros–Paksot 38.979, a tavalyi ZTE–Budafok találkozót (h.u.: 2–0) 24.152 néző előtt játszották le a 67.155 fő befogadására képes Puskás Arénában. Hétfő délelőtti adatok szerint már több, mint harmincezer jegy gazdára talált a szerdán 19.30 órakor kezdődő fináléra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!