Katasztrófavédelem

2 órája

Magasabb fokozatra kapcsolt vármegyénkben az árvíz elleni védekezés

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a nap 24 órájában operatív törzset működtet az árvízi védekezés koordinálása érdekében, és támogatás nyújt az önkormányzati védvonalakon.

Révészné Hanol Erzsébet

Az önkormányzatok védvonalain is megkezdődtek az árvízvédelmi munkálatok. Ezekről Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője adott tájékoztatást. Vármegyénk négy védekező települését a vízügyi műszaki szakirányítók mellett négy katasztrófavédelmi összekötő segíti. A védekezés koordinálása érdekében a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a nap 24 órájában operatív törzset működtet. Az önkormányzati védvonalakon az igazgatóság támogatást nyújt a szükséges eszközök biztosításában, a logisztikai és a védekezési feladatok végrehajtásában, valamint irányításában. Mindezek mellett az ország több más vármegyéjéhez hasonlóan Tolna vármegye hivatásos tűzoltó-parancsokságai is áttértek a 24/24 órás szolgálati rendre. Ez azt jelenti, hogy egy-egy szolgálati csoport kizárólag az árvíz elleni védekezésben teljesít szolgálatot, míg a másik kettő napi váltásban látja el a mentő- és tűzvédelmet.

A Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság B szolgálati csoportja vesz részt az árvízvédelmi munkálatokban
A Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság B szolgálati csoportja vesz részt az árvízvédelmi munkálatokban 
Forrás: TVMKI

Ülésezett a védelmi bizottság

A Dunán levonuló árvíz miatt csütörtökön rendkívüli ülést tartott Szekszárdon, a Vármegyeházán a Tolna Vármegyei Területi Védelmi Bizottság. Az értekezleten dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, vármegyei igazgató beszámolt az árvízzel kapcsolatban eddig elvégzett és várható feladatokról.  Tolna vármegyében négy önkormányzat – a dunaföldvári, a madocsai, a paksi és a bátai – mintegy 2500 méternyi szakaszon épített ki ideiglenes védműveket az azonosított kockázati helyszíneken.

Összeült a Tolna Vármegyei Területi Védelmi Bizottság: dr. Balázs Gábor, katasztrófavédelmi igazgató és dr. Horváth Kálmán főispán
Összeült a Tolna Vármegyei Területi Védelmi Bizottság: dr. Balázs Gábor, katasztrófavédelmi igazgató és dr. Horváth Kálmán főispán
Forrás: TVMKI

Csütörtökön vármegyénkben 183 fő vett részt a védekezésben: vízügyi szakemberek, hivatásos és önkéntes tűzoltók, önkormányzati közfoglalkoztatottak és önkéntes civilek. Aznap 10600 homokzsákot töltöttek meg. A munkát tizenkét erő- és szállítógép, továbbá három egyéb technikai eszköz segítette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában