Vármegye I-es foci

2 órája

Százötvenedik góljára hajt Tevelen a dombóvári Horváth Árpád

Nem tartja számon a góljait Horváth Árpád a vármegyei I. osztályban hibátlan teljesítménnyel éllovas Dombóvár FC támadója, aki tőlünk értesült arról, hogy két találatra van a százötventől.

Rónai Gábor

Ha megindul a kapu felé, Horváth Árpáddal (jobbról) nem könnyű lépést tartani

Fotó: Makovics Kornél

– Hétvégén meglesz a százötvenedik találata?
– Megfogott, mert nem igazán tartom számon a góljaimat, így nem tudom, hogy mit válaszoljak most erre a kérdésre – felelte érdeklődésünkre Horváth Árpád, a dombóvári együttes 31 éves támadója.

Horváth Árpád olyan csatár, aki ha megindul a kapu felé, nem lehet megállítani
Horváth Árpád olyan csatár, aki ha megindul a kapu felé, nem lehet megállítani
Fotó: MAKOVICS KORNEL

– Az MLSZ adatbankjának kimutatása szerint felnőtt szinten, dombóvári színekben eddig 148 gólt szerzett!
– Ezt nem tudtam, most hallom öntől először. Azzal tisztában voltam, hogy jóval száz felett lehetek, de azt, hogy két gólra vagyok a százötventől, nem gondoltam volna. Köszönöm önnek, hogy felhívta rá a figyelmemet! 

– Így, hogy tudja, hogy áll, ráhajt a százötvenedikre?
– Rajtam nem fog múlni, csatár vagyok, akit a góljai minősítenek. Ha odakerülök a kapu elé, igyekszem kihasználni a lehetőségeimet, és igen, jó lenne már most vasárnap jubileumot ünnepelni.

– Mi tagadás, remekül elkapták a rajtot, négyből négyet nyertek, rúgtak tizenöt gólt, és csupán hármat kaptak – nekem meggyőzőek.
– Egyelőre jól megy a csapatnak, de hosszú a szezon, még nagyon az elején vagyunk. Viszont az eddigi produkciónk biztató, magabiztosak vagyunk, a fiataljaink rendre hozzák a lendületet, szóval nincs gond, most minden oké.

– Úgy beszél, mint egy nagy öreg, pedig még csak harmincegy éves múlt.
– Nem érzem magam öregnek, de kétségtelen, hogy a keretben én már a rutinos játékosok közé tartozom. Ez a tizenegyedik szezonom dombóvári színekben, tehát van mire visszatekintenem. Úgy gondolom, négy-öt jó év még biztosan van bennem, most élvezem a focit, nekem is jól megy, a csapatnak is, csak maradjon is így jó sokáig.

– Mit remél a vasárnapi, teveli bajnokijuktól? 
Szeretnénk begyűjteni az újabb három pontot, hogy aztán úgy mehessünk el szabadnapra, hogy ötből ötöt nyertünk. Október elején jön a bölcskeiek elleni rangadónk – ott sok minden kiderül.

– Ha meglesz a százötvenedik gólja, milyen célt tűz ki maga elé? Rámegy a kétszázra?
– Minden szezonnak úgy vágok neki, hogy szeretnék legalább tizenöt gólt szerezni. Tavaly a kvalifikációs bajnoksággal együtt harmincat lőttem, és szinte mindig ott voltam a tizenöt környékén. Még nem voltam gólkirály a vármegyei I. osztályban, jó lenne egyszer ezt a címet is megnyerni. Persze az elsődleges, hogy a csapat megnyerje a bajnokságot – végülis ez a legfontosabb cél!

Tolna Vármegyei I. osztály, az 5. forduló programja. Szeptember 21., szombat: Bölcskei SE–Kakasd SE 16 óra, Holler UNFC–Bonyhád-Börzsöny SE (Dunaföldváron játsszák) 16 óra. Szeptember 22., vasárnap: Tevel Medosz SE–Dombóvár FC 16 óra.
A Bátaszék SE együttese a hétvégi fordulóban szabadnapos lesz. 

 Vármegyei I. osztály, az állás
    1.    Dombóvár     4    4    0    0    15–3    12
    2.     Bölcske    3    3    0    0    8–0    9
    3.    Bátaszék    4    2    1    1    14–6    7
    4.    Kakasd    3    1    1    1    6–2    4
    5.     Bonyhád-Börzsöny    3    1    0    2    3–12    3
    6.    Holler UNFC    3    0    0    3    2–9    0
    7.    Tevel    4    0    0    4    4–20    0

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!