Kultúrprogram és fogadás

2 órája

Szekszárdon idén is köszöntik a szépkorúakat az idősek világnapján

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október elsejét az idősek világnapjává. Szekszárdon is már sokéves hagyomány, hogy ezen a napon a város önkormányzata, a Babits Kulturális Központban nívós műsorral, színházi előadással és vendéglátással köszönti a város 65 évet megélt polgárait. Így lesz ez idén is, mondta pénteken reggel tartott sajtótájékoztatóján Gyurkovics János, a város alpolgármestere.

Szepesi László

Gyurkovics János alpolgármester a péntek reggeli tájékoztatón – amelyen részt vettek a város nyugdíjas klubjainak, szervezeteinek vezetői is – elmondta, idén a kulturális központ színháztermében a Szekszárdhoz sok szállal kötődő Vágó Bernadett, valamint férje, Miller Zoltán duett-műsorát láthatja a közönség, majd őket a Bartina Néptánc Egyesület táncosai és a Tarsoly Zenekar tagjai követik a színpadon.  

Ebben az évben is két előadásra, s az követő fogadásra várják a 65. életévüket betöltött szekszárdi lakosokat. Az egyik délelőtt 11 órakor, a másik délután 4-kor kezdődik. Mindkettő természetesen most is ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött, folytatta az alpolgármester. Az elmúlt évben interneten, e-mailben lehetett ezt megtenni, de mert akkor csak néhányan jelentkeztek így, legtöbben telefonáltak, most a tapasztalatra alapozva mindenki a 74/999-333-as telefonszámon jelentheti be – nevét és lakcímét közölve – részvételi szándékát munkaidőben, szeptember 23 és 27 között.

A rendezvénynek Berlinger Attila polgármester a fővédnöke, s várják azokat is, tette hozzá Gyurkovics János, akik az év hátralévő napjaiban lesznek hatvanöt évesek, sőt – tette hozzá –, ha a házaspárnak csak az egyik tagja töltötte be a 65. évét, akkor is együtt jöjjenek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában