Klubvilágbajnokság

2 órája

Most nem tudta meglepni a Napolit a Bonyhád BFC

Nem sikerült az újabb bravúr a Bonyhád BFC-nek, amely 9–1-es vereséget szenvedett a görög bajnok Napoli Patron BSC-től, így a nyolcaddöntőben búcsúzott a klubvilágbajnokságtól.

Berg Sándor

Szász Dávid együttese három ponttal zárta az olaszországi Algheróban zajló klub-vb csoportkörét, a plusz egyes gólkülönbség pedig elég volt ahhoz, hogy a négy legjobb csoport harmadik egyikeként tovább folytathassa szereplését a tornán. A legjobb tizenhat között a görög bajnok várt a Bonyhád BFC-re, amely a júniusi Európai Bajnokok Tornáján óriási bravúrral sikerült legyőznie a Napolit.

Nem jutott a nlegjobb nyolc közé a klubvilágbajnokságon Bonyhád BFC (jobbra Szász Dávid)
Nem jutott a nlegjobb nyolc közé a klubvilágbajnokságon Bonyhád BFC (jobbra Szász Dávid)
Forrás: Bonyhád BFC

A csoportkört három győzelemmel és imponáló, 19–3-as gólaránnyal zárt gárda ellen az első harmadban állta a sarat a Bonyhád, a másodikban viszont beindult a görög henger, és nem kegyelmezett a Bonyhádnak. Az idei Európa-bajnokságon a fehérorosz válogatottal bronzérmet szerző (a helyosztón azt a Spanyolországot verték, amelytől ketten is szerepeltek a BBFC-ben) Aleh Hapon, Yauheni Novikau és Mikhail Avgustov is betalált, a Napoli pedig kilencig meg sem állt a szűk kerete miatt elfáradt völgységiek ellen, akik a végén már pihentették az első sorukat. A Bonyhád BFC számára szombaton a helyosztóval zárul a klubvilágbajnokság, amin első magyar csapatként vett részt.

Klubvilágbajnokság, nyolcaddöntő
Bonyhád BFC–Napoli Patron BSC (görög) 1–9 (0–0, 0–4, 1–5). Alghero. Gólszerzők: Hapon (14., 23.), Novikau (17.), Domingo (21.), Avgustov (27.), Diamantopulosz (28.), Szkortasz (32.), Dimasz (33.), Palumpisz (35.), illetve Novikau (27., öngól)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!