Sporthorgászat

2024.06.07. 17:00

Első lett a horgászversenyen a Tolna vármegyei nagykövet

A festői Bátonyterenye városában rendezték meg, a Mátra lábainál elterülő Maconkai víztározón és tórendszerén a sporthorgászat egyik legkiemelkedőbb eseményét, a Magyar Horgászat Nagyköveteinek XI. Találkozóját és Horgászversenyét, ahol Tolna vármegye is képviseltette magát.

Farkas Eszter

Közel tizenöt kiló hallal nyerte a versenyt Attila

Forrás: MOHOSZ

A Magyar Horgászat Nagyköveteinek XI. Találkozóját és Horgászversenyét május elején a Maconkai-víztározón rendezték meg. A bátonytenyerei találkozón részt vettek a Magyar Horgász Szövetség (MOHOSZ) nagykövetei, a nemzeti horgászsport élversenyzői, a MOHOSZ tagszervezeteinek és speciális jogállású tagjainak képviselői, valamint a MOHOSZ "Magyar Csapat" szakszövetségi sporttámogatási rendszer támogatói. A rendezvényen a térség képviselői és a média is jelen voltak, ezzel is erősítve a sporthorgászat társadalmi és közösségi szerepét.

Első helyezett lett Balog Attila a Magyar Horgászat Nagyköveteinek XI. Találkozóján és Horgászversenyén
Első helyezett lett kategóriájában Balog Attila a Magyar Horgászat Nagyköveteinek XI. Találkozóján és Horgászversenyén
Forrás: MOHOSZ

„Az immár több mint egymilló regisztrált horgászt számláló tábor életében minden évben kimagasló esemény ez a találkozó. Ez alkalommal új nagyköveteket is avattak. Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóval, valamint Lőrincz Tamás olimpiai bajnokkal és testvérével, Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes birkózóval bővült a nagykövetek sora.”- írja a MOHOSZ.

A Tolna Vármegyei Horgász Szövetség (TOHOSZ) közösségi oldalán írt egyik nagykövete, Balog Attila kiemelkedő teljesítményéről.

A verseny három különböző kategóriában zajlott, mindegyik a tórendszer különböző részén. Az egyes kategóriák versenyzői nagy lelkesedéssel és szakértelemmel vetették be horgaikat, hogy megmutassák tudásukat és felkészültségüket.

„Külön kiemelendő Tolna vármegye képviselője, Balog Attila, aki a TOHOSZ színeiben vett részt a versenyen, közel tizenöt kilogramm hal kifogásával kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és első helyezést ért el a saját kategóriájában, ezzel is bizonyítva a régió horgászkultúrájának magas színvonalát.”

Közel tizenöt kiló hallal nyerte a versenyt Attila
Közel tizenöt kiló hallal nyerte a versenyt Attila
Forrás: MOHOSZ

A rendezvény nem csupán a versenyzésről szólt, hanem kiváló lehetőséget biztosított a résztvevők számára, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, ötleteiket, és tovább erősítsék a horgászközösség összetartozását. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!