Kispályás foci

2024.06.05. 13:35

Tádé emlékére focinak – ezúttal Kisdorog lesz a házigazda

Második alkalommal rendezik meg a Tádé Emléktornát – ezúttal Kisdorog lesz a házigazda. 

Teol.hu

Tavaly Szekszárdon mérte össze az erejét négy csapat a kupán

Fotó: Kiss Albert

A helyszínválasztás nem véletlen, a 2021 októberében elhunyt egykori kiváló futballista és testnevelő játékospályafutásának egyik fontos állomása volt a település. 

Horváth Péter 1991-ben csatlakozott az NB III.-ban szereplő kisdorogi csapathoz, ahol azonnal vezéregyéniséggé vált kivételes rúgótechnikájának, játékintelligenciájának és személyiségének köszönhetően. 

Később Vábró József vezetőedző távozásával játékos-edzői megbízatást kapott, melyet sikerrel vett. A 94/95-ös szezonban legjobb Tolna megyei csapatként a Kisdorog gárdáját a Dráva-csoport 6. helyéig vezette. 

Pedagógiai érzékét azonban nemcsak a csapat mellett, hanem a helyi általános iskolában is kamatoztatta az akkori nebulók nagy örömére. 

Tavaly első ízben csatázott négy öregfiúk csapat a Kecskebéka „Tádé” Emléktornán, akkor az őcsényiek nyertek, a szekszárdiak, a kisdorogiak és a kajdacsiak előtt. 

Most is ez a négy gárda lép pályára szombaton 9 órától Kisdorogon – a szervezők minden szurkolót várnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!