Teol.hu videó

2024.07.24. 14:25

Bognár György szerint most indul a nemzetközi szereplés a Paks számára (videóval)

A ciprusi AEK Larnaca elleni párharccal kezdődik valójában a nemzetközi szereplés a Paksi FC számára, fogalmazott Bognár György vezetőedző a Konferencialiga-selejtező előtti sajtótájékoztatón. Böde Dániel szerint nem Gyurcsó Ádámra, hanem az egész csapatra kell majd figyelniük a kétszer kilencven perc alatt.

Berg Sándor

– A Corvinul elleni Európa-liga-selejtezős párharc edzőmeccset öltött színvonalában, de azért tanulsággal is szolgált. Két mérkőzésben kell gondolkodnunk, nem pedig az elsőn eldönteni a párharcot – nyilatkozta Bognár György a szerdai sajtótájékoztatón, hangsúlyozva, hogy még mindig tartja, hogy a Paks a jobb csapat, ezt az idegenbeli mérkőzésen sikerült bizonyítaniuk.

Bognár György számára tanulságokkal szolgált a Corvinul elleni párharc
Bognár György számára tanulságokkal szolgált a Corvinul elleni párharc
Fotó: Molnár Gyula

Hozzátette, a Larnaca az eredmények alapján jobb csapat az övénél, de ha a Corvinul „gyengébben rangsorolt” együttesként meg tudta őket verni úgy, akkor ők is képesek elkapni a ciprusiakat. Újságírói kérdésre Bognár György elmondta, képben van a ciprusi ligával (fia, Bognár István 2022 februárjában éppen Paksról igazolt fél évre az Arisz Limasszolhoz), a Larnaca élcsapatnak számít hazájában, ahol általában a bajnoki címért harcol, de nemzetközi szinten is jó eredményeket ért el az elmúlt években. Sok jó játékos alkotja a keretét, mindezek miatt komoly feladatnak érzi az összecsapást.

„Örülök neki, mert az azt jelenti, hogy biztosan jó mérkőzéseket fogunk játszani” – jegyezte meg a paksiak trénere, aki a Larnacát erősítő Gyurcsó Ádámot gyerekkora óta ismeri, az pedig, hogy évek óta a csapatot erősítheti, azt jelzi, hogy még mindig magas szinten tud futballozni.

Az NB II-es Vasashoz igazolt Könyves Norbert távozásával kapcsolatban Bognár György elmondta, miután a szerződésében szerepelt, hogy megfelelő ajánlat esetén az átigazolási időszakban bármikor távozhat, tartották magukat ehhez a megállapodáshoz. A vezetőedző a változtatásról elmondta, a 19 éves Horváth Kevin került be a csatár helyére a keretbe. Könyves helyére Zimonyi Dávidot szerződtette a Paks, aki a Vasastól érkezett a Fehérvári útra.

Böde Dániel is nehéz mérkőzésekre számít, tisztában vannak vele ugyanis, hogy a nemzetközi rutin a ciprusi csapat felé billen (az európai kupasorozatban zsinórban harmadik éve szerepel, két éve főtáblás volt az Európa-ligában, az előző idényben három selejtezőkört ment a Konferencialigában), de bízik a csapatban.

– Egy magyar–román párharcból vesztesen kikerülni mindig bosszantó, ha továbbjutunk a Larnaca ellen, azzal sem tudnánk kijavítani azt a kudarcot. Ugyanakkor nagyon örülnénk neki, ha borítani tudnánk a papírformát – nyilatkozta a sajtótájékoztatón a csapatkapitány.

Az októberben 38. születésnapját ünneplő támadó életkorát firtató kérdésre elmondta, reméli, lesz még lehetősége nemzetközi mérkőzést játszania. A Larnaca ellen maximálisan odateszi majd magát, bízik abban, hogy a többiek is így tesznek majd. Gyurcsót a válogatottból jól ismeri, de butaság lenne csak rá figyelni, az egész csapat ellen kell készülniük.

Konferencialiga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés
Paksi FC–AEK Larnaca (ciprusi)
Paks, csütörtök, 20 óra. Tv: M4 Sport). Vezeti: Dennis Higler (holland)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!