Gálamérkőzés

2024.07.27. 12:30

A meleg mellett a Sióagárd Öregfiúk is megizzasztotta a Dárdai Teamet (képgalériával)

Az első félidőben ráijesztett Dárdai Pál csapatára a Sióagárd Öregfiúk, amely vezetett is, de végül a vendégek nyertek 8–2-re. A Dárdai Team így harmadik gálameccsét is megnyerte idén Tolna vármegyében.

Berg Sándor

Nyár közepén idehaza már elindulnak a magasabb osztályú bajnokságok, külföldön pedig gőzerővel készülnek a csapatok az új szezonra, éppen ezért szűkebb kerettel, de így is nagy nevekkel érkezett Sióagárdra a Dárdai Team. A korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány nevét viselő gálacsapatban helyet kapott Juhász Roland, Lisztes Krisztián és Nemanja Nikolics, ahogy a vármegyében jól csengő Hosnyánszki Zsolt, Palásti Lajos és Rikkers Péter is.

Nikolics Nemanja kapufa mellett öt gólt is lőtt a Dárdai Team tagjaként Sióagárdon
Nikolics Nemanja kapufa mellett öt gólt is lőtt a Dárdai Team tagjaként Sióagárdon
Fotó: Mártonfai Dénes

A Hertha BSC elnöki pozíciójára pályázó Dárdai Pál fémjelezte együttest nemcsak a tikkasztó meleg, de a házigazda is megizzasztotta. A Werder Bremennel a „Salátástálat” magasba emelő, vagyis német bajnoki címet szerző Lisztes találatával a vendégek jutottak előnyhöz, de Dér Gábor és Domokos István erőszakosságának köszönhetően pillanatok alatt fordított az Öregfiúk. Jól mozogtak a sióagárdi szeniorok, látszott rajtuk, hogy a mai napig heti kétszer összejárnak edzeni. A félidőre viszont már a „dream team” ment előnnyel annak a Nikolicsnak a duplájával, aki a Paksi FC Konferencialiga-ellenfelétől, a ciprusi AEK Larnacából vonult vissza tavaly nyáron.

A 36 éves csatár még mindig olyan fizikális állapotban van, hogy a csordultig megtelt lelátókon többen azt hitték, hogy még mindig aktív a pályán, de Lisztesről sem gondolták volna, hogy már közelebb van az ötvenhez, mint a negyvenhez. A Ferencváros atomvárosban is megfordult legendás középpályása még most is forintos labdákat tud osztogatni, amiből pénteken is ízelítőt adott.

A második félidőben kijött azért a felek közti különbség, Nikolics végül öt gólig jutott, de betalált a szedresi Rikkers Péter és az előző idényben a Tolnát erősítő Csontos Mihály is. A találkozó végét megnyomták a sióagárdiak, az utolsó két lehetőség előttük adódott, igaz, a másik oldalon mindkét kapusnak bravúrokat kellett bemutatnia a 8–2-es vendégsikerrel végződött gálamérkőzésen, aminek jótékonysági célja az augusztusi sióagárdi focitábor támogatása volt.

Négy egykori válogatott a Dárdai Teamben

A korábbi 95-szörös válogatott Juhász Roland, a nemzeti csapatban 49-szer pályára lépő Lisztes Krisztián és a címeres mezben negyvenhárom mérkőzést játszó Nikolics Nemanja, valamint a 61-szeres válogatott Dárdai Pál mellett Adrevácz Péter, Bakalár László, Csontos Mihály, Hergenrőder Tamás, Hosnyánszki Zsolt, Juhász Zsolt, Kovácsevics Árpád, Palásti Lajos és Rikkers Péter alkotta a „dream team”-et. 

A Sióagárd Öregfiúkat Acsádi Viktor, Czinege Richárd, Dér Gábor, Dombi Nándor, Domokos István, Fábián Attila, Fodor Péter, Gájer Zoltán, Goman József, Horváth János, Horváth Péter, Kásler Imre, Lauber Péter, Major Péter, Mannhalt Tamás, Mester Tamás, Pór Zoltán, Szegletes János, Simon György, Sümegi Zsolt erősítette.

Gyakran jönnek Tolna vármegyébe Dárdaiék

Bakalár László csapatmenedzser jóvoltából gyakran játszik gálamérkőzést vármegyénkben a Dárdai Pál fémjelezte csapat. A „dream team” 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben is pályára lépett Kakasdon, de az elmúlt években megfordult Zombán, Kisdorogon, Gerjenben, Tevelen és Simontornyán is. Idén a völgységben, az NB III-ba feljutott Bonyhád VLC családi napján kezdett a Dárdai Team és aratott 8–5-ös győzelmet a helyi All Star csapat ellen, két hete pedig Bátaszéken avatott pályát a 6–3-as sikere mellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában