Kosárlabda

2024.07.29. 18:49

Marena Whittle nemcsak Ausztráliáért, a KSC-ért is küzd az olimpián

Kedden kezdődnek a 3x3-as kosárlabdatorna mérkőzései a párizsi olimpián. Az ausztrál válogatottban Marena Whittle, a Tarr KSC játékosa is ott van.

Teol.hu

Marena Whittle és társai sikeréért már nemcsak az ausztrál, hanem a szekszárdi drukkerek is szorítanak

A hatnapos tornán a résztvevő nyolc gárda körmérkőzéseket vív, melyek végén kialakul egy tabella. Ennek első két helyezettje automatikusan az elődöntőbe jut. A harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel pedig play-in találkozót vív az elődöntőért, írja friss igazolása, Marena Whittle szereplése kapcsán a Tarr KSC Szekszárd kosárklub internetes oldala. 

Marena Whittle jó szereplésben bízik a párizsi nyári játékokon
Marena Whittle jó szereplésben bízik a párizsi nyári játékokon (Fotó: KSC Szekszárd)

Marena Whittle  először szerepelhet az olimpia kosártornáján és csapattársaival nagy reményekkel várja a kezdést. 

„Nagyon izgatott vagyok a meccsek miatt és hogy Párizsban lehetek. Tudtam, hogy a csapatunk képes rá, hogy a két selejtezőtorna valamelyikéről kijusson az olimpiára, de ezt megvalósítani is nagyon nehéz volt. Bízom benne és hiszek abban, hogy bármi lehetséges és várom a ránk váró kihívásokat mind egyénileg, mind pedig csapatszinten” – nyilatkozta Whittle a klub honlapján.

A nyolcas döntőben az ausztrálok mellett Kanada, Németország, Kína, az Egyesült Államok, Spanyolország, Azerbajdzsán és a rendező jogán Franciaország szerepel. Az ausztrálok kedden a kanadaiakkal kezdenek, szerdán a németek, csütörtökön az amerikaiak és a kínaiak, pénteken az azeriek és a spanyolok, szombaton pedig a franciák várnak rájuk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!