Labdarúgás

2024.07.25. 10:21

A Paks vendégeként folytatná kiváló hagyományát a Larnaca együttese (galériával)

Győzni érkezett Paksra az AEK Larnaca együttese, de a ciprusi klubnál tisztában vannak azzal, hogy a Konferencialiga-párharc két mérkőzésen dől el.

Teol.hu

Pakson debütál a nemzetközi színtéren a 43 éves Juan Ferrando, akit azonban ez nem foglalkoztat különösebben, ahogy az sem, hogy az elődje a legjobb tizenhat közé vezette a Larnaca csapatát két éve a Konferencialigában.

Juan Ferrando (jobbra) és Angel Garcia sajtótájékoztatója Pakson
Juan Ferrando (jobbra) és Angel Garcia sajtótájékoztatója Pakson
Fotó: Molnár Gyula

„Klubunk hatalmas múlttal rendelkezik, de engem ezúttal csak ez a párharc foglalkoztat szögezte le a spanyol tréner a paksi találkozó előtti sajtótájékoztatón. – Európában minden összecsapás nehéz, ezért végig fókuszálnunk kell, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Felkészültek és magabiztosak vagyunk, hogy önbizalmunk tovább erősödjön, minél több éles meccset kell játszanunk. Tisztában vagyunk vele, hogy minket tartanak a párharc esélyesének, így a legjobb tudásunk szerint próbálunk megfelelni az elvárásoknak.”

A ciprusi ezüstérmes csapatkapitánya, Angel Garcia elmondta, bár nyeretlenül zárták az edzőmeccsek sorát, mégis jól sikerült a felkészülésük. A Real Madridban nevelkedett, de csak a „királyiak” C csapatáig jutó balszélső hangsúlyozta, 180 percben kell gondolkodniuk.

„Paks túl van két nemzetközi összecsapáson, ami a szezon elején jelentős előnyt jelent. Szeretnénk győztesen távozni, ugyanakkor tisztában vagyunk vele, a csata száznyolcvan percig tart. Rendben érzem a csapatot, előnyként éljük meg, hogy a második mérkőzést otthon vívjuk majd. Fontos, hogy folytassuk a hagyományokat, miszerint kilenc éve mindig győztes mérkőzéssel kezdtük az európai szereplésünket” – fogalmazott a 31 éves spanyol.

Angel Garciához hasonlóan Bognár György is úgy véli, a Corvinul elleni Európa-liga-búcsúból tanulva két mérkőzésben kell gondolkodni, nem pedig az elsőn eldönteni a párharcot. A Paks vezetőedzője hozzátette, csapata számára most indul igazából a nemzetközi kupaszerepelés.

Konferencialiga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés
Paksi FC–AEK Larnaca (ciprusi)
Paks, csütörtök, 20 óra. Tv: M4 Sport). Vezeti: Dennis Higler (holland)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában