Konferencialiga

2024.07.23. 15:03

Rossz formában érkezik Paksra a Gyurcsó Ádámot foglalkoztató Larnaca

Új vezetőedzővel, de rossz formában érkezik holnap reggel Magyarországra az AEK Larnaca. A Gyurcsó Ádámot soraiban tudó ciprusi csapat elleni Konferencialiga-mérkőzést csütörtökön, a korábbi időponthoz képest egy órával később, 20 órai kezdettel rendezik Pakson.

Berg Sándor

Az izraeli Ran Ben Shimon ezüstéremig vezette Ciprus harmadik legnagyobb városának csapatát a bajnokságban úgy, hogy az aranyéremre a rájátszás utolsó fordulójáig megvolt az esélyük Gyurcsó Ádáméknak. Az utolsó mérkőzésen viszont csak 1–1-re végeztek az APEOL ellen, így riválisa ünnepelte a bajnoki címet. A szakember a szezon végén hazája válogatottját vette át, a klubcsapatnál Juan Ferrando követte őt. A 43 éves spanyol tréner korábban szuperkupát nyert a moldovai Sheriff Tiraspollal, kupagyőztes volt az indiai FC Goával és a legutóbbi szezonban a Mohun Bagan Super Giant csapatával.

Gyurcsó Ádám (jobbról második) három éve erősíti a Larnaca együttesét
Gyurcsó Ádám (jobbról második) három éve erősíti a Larnaca együttesét
Forrás: AFP

Új állomáshelyén még nyeretlen a szakember, az öt felkészülési mérkőzés közül négyet elveszített vele a Larnaca a holland Den Bosch (1–2), a görög PAOK (1–2) és Panathinaikosz (1–3) és a belga Cercle Brugge (2–3) ellen, az utolsó edzőmeccsen pedig gól nélküli döntetlent játszottak az APOEL-lel. 

A mértékadó Transfermarkt 12,25 millió euróra becsüli a játékosállomány értékét (a Paksét 9,28 millió), a legértékesebb labdarúgójuk a nigériai-spanyol Godswill Ekpolo (1 millió euró), a Barcelonában nevelkedett 29 éves középhátvédet idén nyáron ingyen szerezték meg az Apollon Limasszoltól.

Gyurcsó Ádám a két csapat közti kapocs

Az európai kupasorozatban zsinórban harmadik éve szereplő Larnaca igazán nemzetközi csapat, argentin, angol, kameruni és francia légiós mellett Real Madrid-nevelés, valamint bosnyák és svéd válogatott játékos is szerepel. Magyar kötődése is van az egyesületnek, a korábbi 20-szoros válogatott Gyurcsó Ádám három éve erősíti a szigetországiakat.

A 33 éves szélső hetvenkét bajnokin segítette ideáig a Larnacát, ezeken 12 találatot szerzett és további tizennégyet készített elő. Az Európa-liga 2022/2023-as idényében négy csoportmérkőzésen szerepelt, a Konferencialigában viszont már nem tudta segíteni csapatát, mely a későbbi győztes West Hammel szemben maradt alul a nyolcaddöntőben.

NB I-et megjárt játékosok a keretben
Az AEK Larnaca menetrend szerinti repülővel, kedden késő este indul útnak, a terv szerint szerda hajnalban landol a Liszt Ferenc repülőtéren, ahonnan egyből Faddra buszozik, írja a Nemzeti Sport. Minden bizonnyal a csapattal tart majd az NB I-ben korábban megfordult Sztefan Drazsics, Lasha Dvali és Gyurcsó Ádám is.
„A Paks visszavágóját a román együttes ellen együtt néztük, kíváncsian figyeltük a második találkozót. Nagy okosságokat aligha lehet ilyenkor mondani: ez nemzetközi kupamérkőzés, amely soha, sehol, senki ellen sem könnyű, ezt a paksiak is tapasztalhatták az előző körben – fogalmazott a Paks ellen pályafutása során négy gólt jegyző szélső. – Minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy meg akarjuk nyerni, függetlenül attól, hogy tudjuk, lesz majd visszavágó is. A saját futballunkat akarjuk játszani, igaz, e tekintetben vannak kérdőjelek. Nagyon sokan elmentek, rengeteg új játékos érkezett, az edzői stáb is cserélődött, a spanyol Juan Ferrando vette át az irányítást. Szóval, idő kell, hogy kialakuljon a játékunk, de a legjobb eredményt akarjuk elérni már Pakson is. Eddig edzőmérkőzéseken gyakoroltunk, azokon az eredmény nem volt igazán jó, de ez nem befolyásol nagyon.”

A csütörtöki találkozóval kapcsolatos hír, hogy az M4 Sport kérésére a tervezettnél egy órával később, 20 órakor kezdődik a mérkőzés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!