Triatlon

2024.07.26. 11:00

Telt ház előtt rendezik a jubileumi SporTolna Triatlon Fesztivált

Már csak a helyszínen lehet nevezni a szombaton esedékes XL. Fadd-Dombori Triatlon Fesztiválra, ami a hagyományos toronyfutással rajtol el ma délután.

Teol.hu

Hat fő híján elérte az ezer fős előnevezést a SporTolna Triatlon Fesztivál, vagyis kijelenthető, hogy telt ház előtt tartják meg szombaton a jubileumi negyvenedik rendezvényt, tudtuk meg Czencz Pétertől. A szervezőbizottság elnöke hozzátette, a ma 17 órakor kezdődő hagyományos toronyfutásnak és a 18 órakor induló, jó bulinak ígérkező, minimális fizikai igénybevételt igénylő Dili futamnak nincs nevezési díja.

Két országos bajnokságot rendeznek a SporTolna Triatlon Fesztivál berkein belül
Két országos bajnokságot rendeznek a SporTolna Triatlon Fesztivál berkein belül
Fotó: Kiss Albert

A hétvégén olimpiai ötpróba pontokat is lehet gyűjteni, pénteken az egy, kettő és három kilométeres úszó próbákon, szombaton a „Próbáld ki a triatlont!”  három távján, a 100 méter úszás-2 kilométer kerékpár-500 méter futás, valamint 500-12-3 és a 750-19-5 távokon. Ez utóbbit a Magyar Triatlon Szövetség abból a célból indította el idén, hogy a korábban megszokottnál egyszerűbben, hivatalos versenyengedély (licensz) nélkül álljanak rajthoz mini, szuper sprint és sprint távon mindazok, akik szeretnének megismerkedni a sportággal vagy hosszabb-rövidebb kihagyás után újra visszatérnének a triatlonhoz.

„Mi találtuk ki az én-te-ő triatlon váltót. Már 1985-ben is volt ilyen versenyszámunk, és azóta is folyamatosan azért dolgozunk, hogy Fadd-Dombori több legyen, mint egy sima, egyszerű, normál versenyhelyszín. Mindig élmény, főleg újfajta élményt szeretnénk adni az indulóknak” – mondta Czencz Péter.

Ez a negyvenedik alkalommal sem lehet másként, hiszen – a 8.30 órakor kezdődő szombati versenynapon – ezúttal is lesz Én, Te, Ő váltó, Pár(ok) futama, újonc verseny, aquabike, de két országos bajnokságnak, a sprint távú Age Groupnak és az egészségügyi dolgozóknak is otthont ad szombaton a Tolna vármegyei üdülőtelep.

A XL. SporTolna Triatlon Fesztiválon átadóünnepségre is sor kerül. Egy fa faragvány emlékeztet majd mindenkit az 1985-ös kezdetekre azzal a felirattal, hogy „Fadd-Dombori, a triatlon bölcsője”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában