Öttusa

2024.07.28. 08:23

Kétszeres Európa-bajnok Zemán Zóra Zoé!

Az U19-es öttusa Európa-bajnokságon egyéniben és csapatban arany-, mix váltóban ezüstérmet szerzett a kapospulai Zemán Zóra Zoé.

Teol.hu

A barcelonai korosztályos Európa-bajnokság egyéni számában a Budapest Honvéd dombóvári nevelésű fiatalja a magabiztos vívást követően egész nap kiegyensúlyozottan teljesített. Zemán Zóra Zoé a kombinált futás-lövészetet (laser-run) tetemes előnnyel várta az élről, amit a verseny közben csak tovább növelt és a végén megérdemelten szakíthatta át elsőnek a célszalagot.

Zemán Zóra Zoé (jobbra) három érmet, közte két aranyat szerzett a korosztályos Európa-bajnokságon
Zemán Zóra Zoé (jobbra) három érmet, közte két aranyat szerzett a korosztályos Európa-bajnokságon
Forrás: Magyar Öttusa Szövetség

A tavalyi bronzérmét „megfejelő” kapospulai tehetség mögött Mészáros Emma második, Haraszin Linda pedig hatodik helyen ért célba, ezzel csapatban is a kontinens legjobbja lett. Zemán Zóra Zoé vegyes váltóban a szintén Európa-bajnok Marschall Attilával végig a dobogóért harcolt, végül az olasz egység mögött ezüstérmet szerzett.

A kapospulai kötődésű öttusázó bekerült a Szentkirályi Tehetségprogram döntősei közé, amely fiatal sport talentumok számára nyújt támogatást. A győztesről online szavazás dönt. Az első helyezett kétmillió, a második egymillió, míg a harmadik ötszázezer forintos hozzájárulásban részesül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!