Felkészülési mérkőzés

2024.08.28. 21:05

Szemet gyönyörködtető edzőmeccsen jutott száz pont fölé a KSC – képgalériával

Sima hazai sikerrel zárult a Tarr KSC Szekszárd szerda esti felkészülési mérkőzése a Szigetszentmiklós ellen. Magyar Bianka jól mutatkozott be a kispadon, Sara Bejedi lett a legeredményesebb játékos 21 pontjával.

Finta Viktor

Száztizenegy nap. Ennyi telt el női élvonalbeli kosárlabda-mérkőzés nélkül a szekszárdi városi sportcsarnokban azóta, hogy a Tarr KSC Szekszárd a Sopron Basket elleni párharc harmadik, mindent eldöntő összecsapásán 91–75-ös sikerével megszerezte az előző idény bajnoki bronzérmét. Nem kevés idő, sok víz lefolyt azóta a Dunán, ráadásul nagy változásokat is hozott magával.

Boros Júliáék remek játékkal tértek vissza a szekszárdi sportcsarnokba
Boros Júliáék remek játékkal tértek vissza a szekszárdi sportcsarnokba
Fotó: Makovics Kornél

Már nem a Djokics-Horváth-Szabó edző trió ül a KSC kispadján, hanem Magyar Bianka, Szentendrei Áron és Gyebrovszki Ádám. Távozott a játékosok közül Miklós Melinda, Alekszandra Sztanacsev és Jacinta Monroe, érkezett Sara Bejedi, Precious Johnson, Baa Dominika és jön majd hamarosan Marena Whittle is. A felsoroltak pedig elegendő indoknak bizonyultak ahhoz, hogy leírhassuk: kiéhezett a közönség, várták már, hogy láthassák kedvenceiket, és soha ennyien nem voltak még szezonnyitó felkészülési mérkőzésen, a nagy hőség sem tartotta távol az embereket.

Tombolt is a csarnok, amikor Holcz Rebeka bedobta az idény első hazai kosarát: egy remek labdaszerzés utáni gyors indítás végén ziccerezett. Abszolút értékben nem ez volt az első a szezonban, mert múlt héten már játszottak egy összecsapást Theodoreánék Székesfehérváron, ahol az újonc Dávid Kornél KA-t 88–65-re verték.

Holcz említett ziccerét még sok hasonló akció és kosár követte. Keményen védekeztek a kék-fehérek, ebből rengeteg lasztit szereztek, sok könnyű kosarat dobhattak. Gyorsan nyílt az olló az Euroligába készülő hazai gárda és a tavalyi szezon kilencedik helyezettje között, a félidőben már 57–21 állt az eredményjelzőn. A fordulás után sem fogták vissza magukat Boros Júliáék, ugyanolyan elánnal hajtottak harminc és negyven pontos előnyük birtokában is, ahogyan kezdtek az elején. 

Ott volt már a kispadon a hétfőn Szekszárdra érkezett, de még az időeltolódás miatt akklimatizálódó Kathryn Westbeld is, de még nem húzott meccsszerelést. Baa Dominika pedig a spinning biciklin tekerte végig a meccset, mert kisebb húzódásból épült fel, s még nem kockáztatta a játékát a szakmai stáb. A 30. percben Bernáth triplájával az ötvenet is meghaladta a differencia a hazaiak javára. A századik pontot Johnson szerezte a 36. percben büntetőből. A legvégén ugyan kiengedett kicsit a KSC, de így is a vártnál simább győzelmet arattak Bejediék a BKG ellen.

Hétfőn a Magyar-csapat Olaszországba utazik, s az őt vendégül látó Schióval játssza a következő felkészülési mérkőzését.

Felkészülési mérkőzés
Tarr KSC Szekszárd–BKG-Príma Natura Szigetszentmiklós 105–50 (30–11, 27–10, 28–13,20–16)
Szekszárd, 600 néző, Vezette: Farkas, Bálind, Ács
Szekszárd: Horváth 5/3, Holcz 13/3, Boros 17/6, Mányoky 10/3, Johnson 9. Csere: Bejedi 21/9, Szücs 5/3, Bernáth 14/6, Theodoreán 11. Edző: Magyar Bianka
Szigetszentmiklós: Rozmán 6, Vári 7, Zsámár P. 2, Vincze 6, Juhász 14. Csere: Koch 2, Szeitl 5/3, Csoma 2, Zsámár L. 6/3, Kovács. Edző Armaghani Ármin
Kipontozódott: Rozmán (36. perc)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!