Labdarúgás

2024.08.03. 14:25

Korai dunaföldvári búcsú a Mol Magyar Kupától

Az első forduló jelentette az FC Dunaföldvár számára a végállomást a Mol Magyar Kupa főtábláján, miután idegenben 2–0-ra kikapott az Érdi VSE ellen.

Teol.hu

Két, a bajnokságot egyaránt vereséggel kezdő csapat mérkőzésével kezdődött a Mol Magyar Kupa 2024/2025-ös kiírása. A Dunaföldvári a múlt heti NB III-as nyitófordulóban nagy pofonba szaladt bele a PMFC vendégeként, míg az előző idényben még csoportellenfél érdiek Bicskén szenvedtek kétgólos vereséget a harmadosztályban.

Fél óra játék után a Pest vármegyeiek kerültek előnybe, majd a második félidőt már nemcsak gól, de emberhátrányból is várta Nyilas Bálint együttese. Az 54. percben megduplázták előnyüket az érdiek, amire nem tudott válaszolni a nyáron teljes egészében kicserélődött Dunaföldvár.

Mol Magyar Kupa, főtábla, 1. forduló
Érdi VSE (NB III)–FC Dunaföldvár 2–0 (1–0)
Érd, v.: Iványi G. (Kondákor, Aczél P.)
Érd: Tóth G. – Kárász, Morvai (Rétfali, 79.), Suszter (Kertész B., 67.), Kincses, Loboda, Gál Sz., Pintér N. (Nikolics, 79.), Kertai, Juhász B. (Dorogi V., 67.), Göblyös (Farkas B., 55.). Edző: Domján Attila
Dunaföldvár: Nideczki – Vasilijevics, Balogh Á., Rónaszéki, Borbás M. (Horváth B., a szünetben), Gesztesi, Csoma-László, Molnár Á., Balázs N. (Zoboki, 69.), Mátrai-Zsurzs (Balog B., 62.), Szita. Edző: Nyilasi Bálint
Gólszerző: Suszter (30., 11-esből), Kincses (54.)
Kiállítva: Molnár Á. (45.)

A szombati játéknapon még a Bonyhád VLC lép pályára az NB III-ban csoportellenfél PTE-PEAC ellen 16.30 órás kezdettel. Vasárnap a főtáblára tizennégy év után feljutó Kakasd 16 órakor a Pécsi MFC-t fogadja, a majosiak Harkányba, a szekszárdiak Himesházára utaznak. A Faddi SE játék nélkül jutott túl a diósdiakon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!